dinsdag 10 januari 2012

Ondernemers en cultuur, gaat dat wel samen?

Niet zo goed dus, die ondernemers komen om te netwerken en, op een paar uitzonderingen na, niet voor de gepresenteerde cultuur. Bij binnenkomst staat bijvoorbeeld Bart Wirtz prachtig te spelen en krijgt hij het eerste exemplaar van de Leidse Jazzweek 2012 cd overhandigd. Benieuwd wie dat allemaal gemerkt hebben.
Na wat terugblikken en vooruitkijken volgt een mooi cultureel programma, maar hoe later op de avond, hoe minder er geluisterd wordt. Bijvoorbeeld naar stadsdichter Jaap Montagne.
Ook de Veenfabriek krijgt niet de aandacht die ze verdienen. De optredens duren hooguit tien minuten, is het zó moeilijk om dan even stil te zijn. Pauzes genoeg om in te netwerken.
En singer/songwriter Port of Call kan het wel helemaal schudden, ondanks zijn prachtige (luister)liedjes. Hij stond onlangs nog in Paradiso in de finale van de Grote Prijs van Nederland! Daar zou je toch stil van moeten worden?
En ook de nieuwe groep Aizu met zangeres Zosja heeft het niet makkelijk. Tip voor de liefhebbers, 25 januari speelt deze groep in De Twee Spieghels (zie agenda).
Wiskundemeisje Ionica Smeets weet de zaal nog voor een klein deel stil te krijgen, maar het is te erg, tijd om te gaan. Op naar De Twee Spieghels.

LINKS:
Bart Wirtz
Jaap Montagne
Veenfabriek
Port of Call
Zosja
izu
Ionica Smeets
Stadsgehoorzaal

Geen opmerkingen: