zaterdag 7 mei 2011

Een onvergetelijk optreden van Kytecrash

We leefden er al maanden naar toe, de cd is inmiddels grijsgedraaid, het concert is al weken uitverkocht, maar vanavond is het eindelijk zover: Kytecrash in het Haagse Paard. Het samenwerkingsproject van trompettisten Colin Benders en Erik Vloeimans lijkt vooraf een gouden greep, maar het overtreft alle verwachtingen!
Kyteman's Hip Hop Orchestra zagen we twee jaar geleden op The Hague Jazz en dat maakte diepe indruk, Eric Vloeiman's Gatecrash zagen we diverse keren en ook dat was altijd indrukwekkend. Nu komt alles samen op deze onvergetelijke avond in Den Haag.
Op drums is er Jasper van Hulten, op bas Gulli Gudmundsson en op toetsen Jeroen van Vliet, de reguliere Gatecrash bezetting dus. Uit het Hip Hop orkest zijn er Niels Broos op toetsen, Mathijn den Duijf op dubmachine en Pax.
Pax is rapper, hip hopper op een geheel eigen wijze. Op de Kytecrash cd is hij vocaal duidelijk aanwezig in een aantal nummers, maar tijdens dit live optreden blijkt hij ook een enorme showman te zijn. Met een enorm gevoel voor drama geeft hij het optreden nóg een extra dimensie.
Met als hoogtepunt zijn 'joker', een nummer dat hij volledig zelf kan inrichten. Hij instrueert de bandleden, hij instrueert het publiek en samen maken we er één geweldige song van, pure improvisatie. Kippevel!
We staan behoorlijk vooraan en als er 1100 mensen in het Paard zijn loop je niet even naar achteren om een foto van de hele band te maken. De twee toetsenisten staan aan de linker- en rechterzijde van het podium en vallen steeds buiten beeld, ten onrechte want Jeroen van Vliet is een onmisbare kracht in dit geheel.
En dat geldt natuurlijk evenzo voor Niels Broos ter linkerzijde.
Tja, soms schieten woorden tekort en dit is zo'n dag, een onvergetelijk concert is gewoon een beetje zwakjes uitgedrukt!
Na afloop volgt er een signeersessie en ze nemen ook alle tijd voor een fotomomentje. Roos, Fay, Colin en Pax in één shot, de dames kunnen hun geluk niet op!
Maar dan is het afgelopen, tijd om naar huis te gaan, maar niet zonder een korte stop in De Twee Spieghels om nog even de zinnen te verzetten. Met dank aan Sjoerd, die ons vanachter de bar trakteert op een aantal mooie liedjes.

LINKS:
Colin Benders (Kytopia)
Eric Vloeimans
Paard
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: