zaterdag 14 mei 2011

't Valies viert feest in de Q-Bus

't Valies zagen we 2 à 2,5 jaar geleden voor het eerst op het Open Podium Leiden Noord in buurtcentrum De Kooi aan de Driftstraat in Leiden. Maar ze bestaan al veel langer: zo'n 12,5 tot 13 jaar, tijd voor een jubileumfeest. Vanavond was het zover in de Q-Bus.
Het bonte Leidse gezelschap speelt hier (versterkt!) 3 afwisselende sets met merendeels covers (=koffers='t Valies) maar ook een aantal eigen nummers. Ze openen traditioneel met Brown Eyed Girl van Van Morrison.
Daarna gaat het alle kanten op, van UB40 tot Paul Simon, van Bachman Turner Overdrive tot Tracy Ullman en van Nanacy Sinatra tot Cockney Rebel en Johnny Cash.

Eén van de eigen nummers gaat over de hond Jake, die hier zelf ook mechanisch meedoet.
Julia van Adrichem (sax, zang, fluit, ukelele, percussie), Peter Braas (zang, gitaar, mondharmonica), Noël Franken (percussie, fluit en zang) , Amanda Jongbloed (concertina, zang, fluiten, percussie) en Taco Pieters (bas, zang, ukelele) en maken er een geweldig feest van in de Q-Bus.

Na 3 sets van 3 kwartier heeft het publiek er nog lang geen genoeg van en er volgt nog een toegift, waarbij iedereen van instrument wisselt, ook dat hoort erbij. Een verjaardag moet gevierd worden, en ook al weet je niet precies de hoeveelste het is (12,5 of 13) maakt dat niet veel uit, Leiden op zijn best!

LINKS:
't Valies
Q-Bus

1 opmerking:

Anoniem zei

Het was SUPER. Wij hebben er van genoten!

groetjes Flip en Marijke