zondag 22 mei 2011

Veel muziek gezien en gemist

Brasserie Meelfabriek bijt zoals vaker op zondag de spits af met een mooi optreden van het Dolf Delprado Trio met naast Dolf zelf op bas Vincent Koning op gitaar en Koos van Hout op trompet. Ondanks dat het druk en dus rumoerig is spelen ze heerlijk de standards aan elkaar. Uitstekende muziek voor bij de brunch. Brunch zelf is trouwens ook niets mis mee. Halverwege de tweede set is het echter tijd voor het volgende optreden elders.
Want in café Re-Spons hebben de Leidse Droomdenkers XL een cd-presentatie. Een behoorlijk contrast, na de beschaafde jazz nu de onvervalste kruising tussen theatrale rap en slampoetry met begeleiding van een stevige en funky band. Het klinkt allemaal uitstekend dus met die nieuwe cd zal het ook wel goed zitten. Snel morgen naar Velvet allemaal!
Overigens was er voorafgaand aan dit optreden de eerste officiële ontmoeting tussen de Leidse Glibber en MuziekGezien, officiëel, want achteraf realiseren we ons elkaar wel vaker gezien te hebben. Leidse Glibber heeft namelijk een weblog over Leiden, waar ook regelmatig muziek voorbijkomt, MuziekGezien gaat over muziek met een overdosis aan muziek in Leiden. Leuk!
Maar ook bij de Droomdenkers halverwege vertrokken, want ja, 'je weet wat je hebt en je hebt wat je weet en alles dat gaat goed' zong Bots al in 1975, dus verder maar weer. Bij het Koetshuis van De Burcht staan de deuren open en klinkt er vrolijke muziek, even kijken dus. Een klein swing-quintet krijgt daar het publiek lekker aan het dansen. Gezellig als je er van houdt, maar er wacht nog meer mooie muziek.
Dus eindigt de dag bij De Twee Spieghels waar het trio Curb speelt. Vooraf via Google bleek dit drie-kwart van de band van Margriet Eshuijs te zijn, dus wat kun je daarvan verwachten? Easy listening jazz? Margriet Eshuijs covers? Nee dus, het blijkt een fantastisch jazztrio te zijn dat overtuigend nummers laat horen van onder andere Mike Mainieri en Randy Brecker naast ook veel goede eigen nummers. Met Co Vergouwen op piano/zang, David de Marez Oyens op bas en Mark Eshuis op drums. Slechts anderhalve set (van de drie) gezien, maar behalve de toegift (helaas: toch Black Pearl van Margriet Eshuijs) is het wat MuziekGezien betreft allemaal dik in orde met Curb.
Mooie muzikale zondag weer in Leiden. Je moet helaas keuze's maken, want deze zondagmiddag was er nog veel meer live muziek in Leiden, maar al met al waren deze keuzes in elk geval niet verkeerd.

LINKS:

Vincent Koning
Meelfabriek
Droomdenkers
Leidse Glibber
Re-Spons
David de Marez Oyens
Mark Eshuis
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: