dinsdag 17 mei 2011

Jeugd slaat toe op jamsessie in De Twee Spieghels

Iedere maandag is er een jamsessie in De Twee Spieghels, dus ook deze vond. Dit keer onder leiding van de net 16-jarige bassist Kjelt Ostendorf. Wie er verder komen is altijd een verrassing, vandaag zijn het Alex op gitaar, Manuel op de piano en Sven op drums, de laatste zagen we al eerder bij jamsessies hier.
De eerste en het begin van de tweede set is een optreden van dit kwartet dat een soort fusion speelt, een mengeling van jazz en funk. Mooie, langzame versie van Watermelon Man onder andere.
Daarna barst de jamsessie echt los met een andere drummer en een extra gitarist, het wordt steeds gezelliger in De Twee Spieghels!
Daarna volgt nog een prima versie van So What met Roderick von Oven op gitaar, heel mooi. De tweede set eindigd met de terugkomst van het oorspronkelijke kwartet en het zal wel weer tot in de late uurtjes zijn doorgegaan, maar zo is het wel weer genoeg.
De gemiddelde leeftijd van de meeste muzikanten is vanavond behoorlijk jong, wat voor een frisse wind zorgt. En de interactie met de (nauwelijks) oudere muzikanten is uitstekend. Mooie avond weer.

LINKS:
Kjelt Ostendorf
Roderick von Oven
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: