zondag 29 mei 2011

Onverwacht dubbeloptreden in De Twee Spieghels

Het programma van Meer Jazz op zaterdag is interessant, maar vooral na 23.00 uur. En dat is zo ongeveer de tijd dat je weg moet om de laatste trein te halen. Geen Hoofddorp dus vandaag. Maar op zaterdag- en zondagmiddag is er wel altijd live muziek in De Twee Spieghels, evenals op maandag- en vrijdagavond overigens.
Vanmiddag is er het David Sancho Trio, winnaar van de Leidse Jazz Award 2011. Speelt hier wel vaker en het is altijd goed. Van pop in een jazzy jasje, tot jazz standards, maar ook flink wat eigen composities. Met naast David Sancho op de piano ook drummer Luis Mora en bassist Maksim Perepelica.
Als extraatje is er deze avond nog meer live muziek in De Twee Spieghels en wel van de groep Azure, die eigenlijk voor morgen op het programma stond. De naam doet geen bel rinkelen, maar toch al eerder gezien tijdens Jazzin' de Gracht in Den Haag 2 jaar geleden. Ze spelen eerst twee sets met allemaal eigen composities. Het klinkt enigzins ingewikkeld, maar is toch heel toegankelijk, een soort minimal trance jazz met veel speelplezier gebracht en in mooie harmonie met elkaar. De derde set bestaat uit standards en vormt een mooie muzikale afsluiting van het concert in het inmiddels rumoerige cafe.

LINKS:
Azure
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: