zondag 22 mei 2011

Wegdromen en dan weer wakker worden

Op de dag dat voor de zoveelste keer de wereld zal vergaan speelt het Alex Koo Trio drie prachtige sets in De Twee Spieghels. Heerlijk wegdromen bij de melodieuze klanken van Alex Koo (piano), Lennart Heyndels (bas) en Francesco De Rubeis (drums). Soort van fusion-jazz, helemaal niet verkeerd dus. Alledrie stonden ze al eens eerder hier, maar nog niet eerder als trio. En de wereld is niet vergaan, dus we zien ze terug op het North Sea Jazzfestival.
Na afloop door naar de Q-Bus voor de maandelijkse Broedplaats, waar lokale bands de gelegenheid krijgen zich te presenteren. Als eerste het Australische duo Salt Licked, dat sinds een paar maanden in Leiden woont. Met Geoff op toetsen en laptop en Bree die zingt, mooie liedjes met Bree als het perfecte zuchtmeisje. Stonden al eerder in Hunky Dory en De Twee Spieghels, maar hier voor het eerst ruim een half uur. Gaan en willen we nog veel van horen!
Broedplaats is een radioprogramma van UnityFM en naast live muziek zijn er ook interviews met de optredende bands. Hier de jonge band Atlantic Attractions.
Daarna treden ze ook op en spelen een aantrekkelijke set indie-pop, je bent gelijk weer helemaal wakker. Lekkere gitaarpop, maar het eigen geluid ontbreekt nog een beetje. Niets mis mee, ze zijn nog jong, maar ga je onderscheiden!

LINKS:
Alex Koo
Lennart Heyndels
Salt Licked
Salt Licked tijdens Springpop in de Q-Bus
Atlantic Attractions
De Twee Spieghels

Q-bus
UnityFM

Geen opmerkingen: