dinsdag 3 mei 2011

Geweldige jamsessie met French Connection


Zo'n 5 of 6 jaar geleden was er de groep French Connection, die volgens insiders helemaal te gek was. Vanavond zijn ze voor 75% terug in De Twee Spieghels met Jeroen Zange op drums, Robin Koerts op bas en Frans Heemskerk op keyboards, alleen saxofonist Bart Wirtz kon er vanavond niet bij zijn. Soulvolle, funky jazz, swingend en opzwepend, en ze hebben er echt zin in. Want hoewel het de aanzet is voor de wekelijkse jamsessie spelen ze ruim een uur door. Kan ons niet lang genoeg duren, en het krijgt nog een vervolg: French Connection gaat weer vaker optreden!

Daarna begint de echte jamsessie met een wat traditioneler repertoire, andere toetseniste, een zangeres en een gitarist. Wat zijn er toch veel goede (jazz)muzikanten in Leiden!

En ook de blues wordt niet vergeten. Er zijn veel meer muzikanten aanwezig, maar ze krijgen lang niet allemaal de kans om te spelen, de jamsessies in De Twee Spieghels zijn vreselijk hot!

Gitarist Roderick von Oven speelt wel nog even mee met een mooie versie van So What. Het nummer van Miles Davis dus, niet van de Artists in Residence tijdens het Haagse bevrijdingsfestival aanstaande donderdag.

Op het eind komt het trio dat deze avond opende nog eens terug voor een geweldige uitsmijter. De ene jamsessie is de andere niet, maar dit is een echte topper!

LINKS:
Frans Heemskerk
Robin Koerts
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: