vrijdag 10 mei 2013

Qeaux Qeaux Joans betovert Leiden


Na het zenuwslopend goede concert gisteren van Larry and his Flask, staat er vandaag iets heel anders op het programma van de Q-Bus. En zoals wel vaker gebeurt krijgt de band een boottochtje door Leiden aangeboden door Fons Delemarre en MuziekGezien mag mee. Niet voor het eerst, maar dit is veruit het gezelligste uurtje in de boot ooit, wat een leuke mensen!
De band Qeaux Qeaux Joans, afgelopen zondag nog gezien in Haarlem, en nu dus met ze in de boot, dan kan de dag niet meer stuk terwijl het optreden nog moet komen. Met van links naar rechts zangeres/gitariste Coco Jones, bassist Andert Tijsma, gitarist Isa Azier, gitarist/zanger Richard van Bergen, drummer Jody van Ooijen en toetsenist Timothy Banchet.
Het optreden in Haarlem op Bevrijdingspop was al indrukwekkend, hier in een kleine intieme setting in de Q-Bus is het zo mogelijk nóg mooier. Een optreden op zo'n festival is toch heel anders, hier is er ruimte om een tandje terug te schakelen en de nummers lang en loom te spelen. Prachtige versie van bijvoorbeeld No Man's Land inclusief een uitgebreide presentatie van de bandleden.
Het solo gespeelde Golden Cage zorgt voor kippenvel, evenals het schitterende L.O.V.E. met meezingend publiek. We krijgen er ook nog de bonus track van de cd bij cadeau, Try, en het eindigt met het in eerste instantie door Richard gezongen Road Trippin'.
Het is een memorabel concert met een geweldig, luisterend (kom daar nog maar eens om vandaag de dag) en genietend publiek. Een optreden om nooit meer te vergeten. Of in haar eigen woorden (op facebook): "Een super optreden gegeven, gedaan, met publiek. Samen. Wat een fijne dag! Q-Bus, bedankt voor A L L E S!".
Supermeauie dag!

LINKS:
Qeaux Qeaux Joans
Q-Bus

Geen opmerkingen: