vrijdag 3 mei 2013

Hemelse muziek bij Maria ter Zee

In de Maria ter Zee kerk is er een prachtige muziekavond georganiseerd door WotNxt met om te beginnen een optreden van Nancy Brick. Dat alleen al is reden om naar Noordwijk af te reizen. En ondanks dat dit de grootste ruimte is waar ik ze ooit zag, is dit gelijk het meest intieme concert ooit.Door de akoestiek, door de sfeer, door het publiek, alles klopt en alles onversterkt. En dan ook nog een paar indrukwekkende nieuwe nummers zoals The Evening, net twee weken geleden geschreven. Zou me niks verbazen als ze binnenkort op Quite Quiet in Scheltema staan!
Na de pauze is het I Am Oak die op een heel andere manier hun muziek deze ruimte in helpen. Ooit eerder gezien in het LVC, maar toen alleen Tijs Kuijken met een zangeres, hier met een hele, viermans band. En echt een sensatie! Deze maand nog te zien op het bevrijdingfestival in Wageningen en Le Mini Who? in Utrecht.
Na ruim een half uur gaat de stekker er even uit en klinken er akoestisch een drietaltal nummers, dat zijn toch wel van die bijzondere momenten. Prachtig optreden, prachtige ruimte ook en hopelijk komen er vervolgen. En dan wél allemaal komen hoor!

LINKS:
Nancy Brick
I Am Oak
WotNxt

Geen opmerkingen: