zaterdag 4 mei 2013

Internationaal muziekprogramma vandaag in Leiden

Op zaterdagochtend bij de radio uitzending van Cultuur071 op Sleutelstad hebben we vandaag weer eens live muziek in de studio. De Spaanse zangeres Névoa zingt hier a capella een prachtige fado van haar nieuwste cd Orlando.
In De Twee Spieghels vanmiddag nog meer warme Spaans-Zuid Amerikaanse klanken door Sambayá. De eerste set is een mooi solo optreden van zanger-gitarist Miguel Rubio.
Dan volgen nog twee sets met het hele kwartet vol interessante Braziliaanse fusion met veel werk ook van hedendaagse componisten, niet alleen het bekende werk, juist niet eigenlijk. In februari stonden ze hier ook al, maar het blijft boeien.
De avond brengt meer zomerse muziek, nu van Courtney Pine met zijn geweldige band in Scheltema. Voor zijn cd House of Legends zoekt hij het vooral in zeer dansbare Caraibische jazz en er kan dan ook niemand stil blijven staan. In vergelijking met zijn optreden op The Hague Jazz in 2010 is dit een verademing. Veel communicatie met het publiek, veel ruimte ook voor de andere bandleden. Lekkere ongecompliceerde, swingend vette muziek door vijf top muzikanten met dank aan JazzedUp die dit hier organiseert!

LINKS:
Névoa
Sleutelstad
Sambayá
De Twee Spieghels
Courtney Pine
Scheltema
Jazzed Up

Geen opmerkingen: