donderdag 2 mei 2013

Drukke donderdag

Het is donderdagavond en weer eens tijd voor een bezoekje aan Estaminet Schommelen. Vanavond speelt daar de Geep & Barry Show ft. Ted Johnson, twee zanger-gitaristen en een drummer die covers spelen van Otis Redding tot The Black Keys, van R.E.M. tot Jimi Hendrix. Prima eerste set gezien.
Maar er is op veel plaatsen muziek vanavond in Leiden, waaronder ook The Dizzy Fingers in De Joker. Dit nieuwe café aan de Steenstraat is eigenlijk geen muziekcafé, maar vandaag dook ineens het bericht op dat er dus muziek zou zijn. Tijdens hun eerste set spelen ze vooral veel gipsy jazz en dat klinkt helemaal goed. Onlangs nog in Bad Habits gezien, maar ook nu bevalt het uitstekend.
En zoals gezegd er is nog veel meer muziek, dus na de eerste set bij De Joker toch weer verder naar rockcafé Lazaru's waar de Amerikaanse metalband Morbid Saint speelt. Zijn voor twee optredens in Nederland, gisteren in 013 in Tilburg en vanavond dus hier. Volle bak in de Lazaru's, en iedereen gaat uit zijn dak!
In Studio De Veste is het inmiddels pauze, in dranklokaal De WW is Fat Angel jammer genoeg net klaar, maar in Bad Habits is er nog een jamsessie gaande. Met onder andere Eltjo Cleton, Kjelt Ostendorf en Ewald Ebing sluiten ze deze drukke donderdag swingend af met nummers van Manfred Mann tot The Doobie Brothers.


LINKS:
De Joker
Morbid Saint
Lazaru's
Bad Habits

Geen opmerkingen: