dinsdag 30 april 2013

Gezellige Koninginnedag in Leiden

Het is Koninginnedag en gelijk is het mooi weer, gebeurt wel vaker op 30 april. Dus vanmiddag de stad in om te beginnen naar 't Praethuys waar O'Nine speelt. Al vaker gezien, maar het blijft een leuke en orginele coverband. Niet alleen maar grote hits en meezingers, ze spelen gewoon wat ze zelf leuk vinden en doen dat uitstekend.
De Nieuwe Rijn is weer voorzien van pontons, de Koornbrug is podium geworden en het is er weer overvol. The Tour staat het publiek lekker op te zwepen met populaire covers. Want dat blijkt toch wel iets typisch Leids te zijn, bij feesten horen blijkbaar vooral veel coverbands.
Even de rust opzoeken in De Twee Spieghels, waar het overigens ook best druk is, voor de Jan Hylkema Band. Spelen een mengeling van jazz, blues en rock. Covers dus natuurlijk.
In Rockcafe Lazaru's staan vandaag maar liefst vijf bands waaronder The Apollo Project. Pas nog gezien tijdens hun album release in Scheltema. Hier spelen ze hetzelfde repertoire, maar voor het eerst met de nummers in een andere volgorde. Geslaagd experiment!
In de pauze even naar de Re-Spons waar de Cannonball Johnsons staan te spelen. Gisteren nog gezien in de Branderij, maar je krijgt er nooit genoeg van. En er is veel publiek, veel gezellige mensen en voor je het weet valt de avond alweer. Mooi slot dus van deze laatste Koninginnedag.

LINKS:
O'Nine
The Tour
De Twee Spieghels
The Apollo Project
Lazarus
Cannonball Johnsons
Re-Spons

Geen opmerkingen: