zondag 7 april 2013

Jazz in het museum, Shanty in het jazzcafe

Het is weer museumweekend en in het Rijks Museum van Oudheden betekent dat het hele weekend live jazz muziek. Het begint vandaag al vroeg en dit is dus het tweede optreden vandaag door Size Matters. Bekend van De Twee Spieghels en Bad Habits, maar intussen flink aan de weg aan het timmeren, ook buiten Leiden.
Vervolgens staat Diona Fox tussen de keizerbeelden haar liedjes te zingen, veel eigen werk, maar ook standards als Summertime. In januari nog gezien in Leiden, toen stond ze in de Douglas tijdens het Verrassend Winkelweekend. Over afwisselende locaties gesproken.
De muziek is georganiseerd door Summer Jazz, dat ook driftig staat te flyeren voor het festival op 2 juni.
Maar het is buiten eindelijk eens lekker weer, dus de volgende band overgeslagen om even een terrasje te pikken en als het dan nu eenrtje toch wat frisser begint weer terug naar het RMO voor het laatste optreden daar door Robin Koerts. Met bas, loopstation en samples lijkt alsof er een hele band staat te spelen, maar het is echt solo. Er is wel vaker muziek in het museum in Leiden, maar hier voor de tempel in de centrale hal is toch wel heel bijzonder.
Dan naar De Twee Spieghels, tijd voor een glas wijn en muziek van de Act of Mutiny. Zingen zeemansliederen, worksongs, maar ook Shiver Me Timbers. Dat verwacht je dan eigenlijk weer niet. Ook hier wordt geflyerd, maar dan voor Naar Zee, Naar Zee, een internationaal Seafolk & Shantyfestival op 31 mei en 1 juni rondom De Burcht. Act of Mutiny speelt daar ook en dan weet je al dat een een leuk festival wordt.

LINKS:
Size Matters
Diona Fox
Robin Koerts
Rijksmuseum van Oudheden
Act of Mutiny
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: