vrijdag 5 april 2013

Leidse bands doen het goed (2)

Het lijkt dezer dagen wel een showcase van Leidse bands met gisteren Sandpaper Kiss en The Apollo Project in Scheltema en vandaag Villeneuf en Atlantic Attraction in de Q-Bus, mede georganiseerd door het LVC. Villeneuf opent de avond met een half uurtje prima indie-pop, met fijne scherpe rafelrandjes.
Maar de avond staat toch vooral in het teken van de ep-release van Atlantic Attraction en die hebben er flink werk van gemaakt met veel rook en een spannende lichtshow. Niet dat ze dat nodig hebben, maar het maakt het wel extra speciaal. Ze spelen een set van drie kwartier inclusief de vier nummers van de ep plus nog een toegift voor een uitverkochte Q-Bus. Wie er niet bij kon zijn, niet getreurd, op 14 juli spelen ze op Werfpop. En met de popmuziek in Leiden gaat het uitstekend kan de conclusie zijn na deze twee dagen.
Na afloop nog even een afzakkertje halen bij De Twee Spieghels waar Edwin. net aan de laatste set gaat beginnen. Beetje merkwaardige naam, vooral omdat geen van de vier bandleden van deze Rotterdamse band Edwin heet. Spelen prima neo-bop, met naast een aantal standards ook veel eigen werk. Die gaan we hier vast nog wel eens terugzien!

LINKS:
Villeneuf
Atlantic Attraction
LVC
Q-Bus
Edwin
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: