vrijdag 19 april 2013

Leuke aftrap voor Record Store Day in Leiden

Morgen is het weer Record Store Day en als opwarmertje heeft Plato vanmiddag het Belgische duo Douglas Firs in de winkel. Afgelopen oktober is hun eerste cd uitgekomen die goed is ontvangen en hier laten ze daar het een en ander van horen. Mooie singer-songwriters in een unplugged setting. Geen toetsen en geen elektrische gitaar vanmiddag, wel prima liedjes en een uitstekende zanger.
Na afloop staat op de Haarlemmerstraat een bandje te spelen, geen idee wie het zijn, maar ze komen uit Denemarken en spelen aanstekelijke pub-rock. Ouderwets maar onderhoudend.
Hot House heeft vanavond iets nieuws op het programma: Hot Young and Fresh. Een dubbelconcert door bijna afgestudeerde jazzmuzikanten, die toe zijn aan een groter podium. Voor de pauze speelt het Georgios Tsolis trio met Maciej Domaradzki op bas en Owen Hart Jr. op drums. Interessante ingenieuze jazz, met voornamelijk eigen nummers, maar een eigen interpretatie van Giants Steps.
Maciej maakt ook deel uit van het Sebastiaan van Bavel trio, waarmee hij op het Rapenburgconcert en de Jazzdag in Rotterdam speelde, maar ook in De Twee Spieghels stond hij een aantal keren op het podium en ook nog een keer bij de Cum Laude concerten. En Owen heeft een cv dat te lang is om hier op te schrijven, stond jaren geleden al op dit podium met Michael Moore en Eric Vloeimans om maar iets te noemen.
Na de pauze speelt het Alban Claret trio en deze gitarist vormt dat al een flinke tijd samen met Atilla Gyarfas op drums en Jordi Cassagne op bas. Een trio dat een aantal keren in De Twee Spieghels stond en vandaag dus op een 'echt' podium. De muziek is toegankelijker dan het eerste trio, dat is een voordeel, maar maakt het ook weer minder spannend. Twee tegenpolen dus en dat maakt deze avond boeiend, in het najaar volgen nog twee van deze avonden. Goed initiatief van Hot House!

LINKS:
Douglas Firs
Plato
Georgios Tsolis trio
Alban Claret trio
Hot House

Geen opmerkingen: