zaterdag 6 april 2013

Veel muzikaal vertier vandaag in Leiden

Het is weer zaterdagochtend en dus tijd voor Cultuur071 op Sleutelstad FM. Altijd een interressant programma (luister het hier terug) en soms met live muziek, zoals vandaag met het nieuwe Talent071 Tessa Fillié uit Oegstgeest. Geweldige zangeres die samen met Kevin Patrick op gitaar twee nummers van haar eerste ep laat horen. Mooie crossover tussen pop, soul en wereldmuziek.
Vanavond spelen Dyzack en Case Mayfield in de Q-Bus bij De X, maar de eerste doet vanmiddag al een instore optreden in Velvet. Ooit eerder totaal misplaatst op een festival in Den Haag gezien, maar hier komt hij helemaal tot zijn rechten. Spelden en horen vallen! Half uur met veel eigen nummers en twee covers van Cream en Tim Buckley.
Van Velvet naar De Twee Spieghels is maar een héle korte wandeling en daar staat het Francesco Amenta Trio te spelen. Zijn al een tijdje bezig maar toch nog anderhalve set van gehoord. Leuk jazztrio dat geen moment gaat vervelen, zowel standards als eigen of onbekende nummers.  Een paar aanwezigen houden het ook na afloop boeiend, fijn college over diverse soorten plantaardige olie.
Het wordt dus leuk laat en na een snelle hap bij Klein maar Fijn direct door naar de tuinzaal van De Burcht voor het Hot House optreden van het Jasper Blom Quartet. En dat is toch de kroon op deze dag. Jasper Blom (sax en effecten), Jesse van Ruller (gitaar), Martijn Vink (drums) en Frans van der Hoeven (bas) zetten de tuinzaal op zijn kop. Een complex en toch toegankelijk concert, waarbij alles klopt. Virtuoze musici die een ongelooflijk mooi optreden neerzetten!

LINKS:
Tessa Fillié
SleutelstadFM
Dyzack
Velvet
De Twee Spieghels
Jasper Blom
Jesse van Ruller
Frans van der Hoeven
Martijn Vink
Hot House

Geen opmerkingen: