woensdag 10 april 2013

Bijzondere musical Otis

MuziekGezien zul je niet snel bij een musical aantreffen, maar als Frans Heemskerk verantwoordelijk is voor de muziek is een uitzondering snel gemaakt. Vanavond is de premiere van Otis in het Amsterdamse M-Lab, een musical gebaseert op Othello van Shakespeare en op tekst en muziek van Karina Kroft en Frans Heemskerk. En in tegenstelling tot wat je bij een musical verwacht is het een mooie sobere uitvoering. Geen grootse decors, geen bombastisch orkest, alles is mooi klein gehouden.
Zo zijn er slechts drie musici waarvan de gemiddelde zondagavond bezoeker van 't Praethuys in Leiden direct Martijn Groen (drums en basgitaar) en Frans Heemskerk (toetsen) herkent. Juist, de helft van Men in Blues! Robert Orvalho op viool completeert het trio. Het verhaal speelt zich af op een ambassade in Burundi en ja, net als bij Othello loopt het slecht af. De cast, bestaande uit Patrick Stoof, Jorrit Ruijs, Céline Purcell, Jacqueline Boot, Dennis ten Vergert en Christopher Parren speelt en zingt overtuigend, waarbij soms gesproken tekst soepel overgaat in zang en langzaam aanzwelt tot mooie meerstemmigheid.
Een bijzondere voorstelling die komende donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag (2x) én op 22 april nog te zien is bij het M-Lab.

LINKS:
Otis
M-Lab

Geen opmerkingen: