woensdag 24 april 2013

Radio 2 heeft ook serious talent

Daniel Versteegh zou aanstaande zondag bij de singer-songwriter middag Quite Quiet in Scheltema spelen, maar vanochtend bleek dat niet hij, maar Tommy Ebben daar speelt. Nog geen uur later hoor je dan dat hij vanavond in Haarlem optreedt op een showcase van radio 2. En omdat er vanavond toch geen live muziek is in Leiden, op naar Haarlem.
Hier speelt hij met een complete band, maar het blijft singer-songwriter materiaal. Mooie liedjes, soms klein, soms groot met natuurlijk veel materiaal van zijn recente debuutalbum Metanoia. En net als je denkt, dat heb ik nu wel gehoord slaat hij weer een andere weg in. Boeiend optreden.
In de pauze loop je dan Leidenaar Arto Boyadjian tegen het lijf, blijkt vanavond vervangend bassist bij Orlando te zijn. Want de afwezigheid van Daniel aanstaande zondag in Leiden in combinatie met de aanwezigheid van Orlando vanavond hier gaf de doorslag om naar Haarlem af te reizen.
En het is weer een fantastisch Orlando optreden, ze spelen de cd The Early Warning Company integraal af en hoewel dit al de vierde keer is in vier maanden, gaat het geen moment vervelen. En Leave A Key wordt weer uit volle borst meegezongen!
De avond is georganiseerd door Radio 2 en presentator Sander Guis interviewt de muzikanten ook nog even. De locatie is de Jopenkerk, een tot brouwerij en café omgebouwde kerk en dan wens je wel eens dat er ook zo'n locatie in Leiden was. Maar geweldig avondje muziek wel weer!

LINKS:
Daniel Versteegh
Orlando
Jopenkerk
Radio 2

Geen opmerkingen: