donderdag 18 april 2013

Prachtig huiskamerconcert Lavalu

Als je al jaren fan bent van Lavalu en ze zoekt huiskamers voor een serie huiskamerconcerten, dan is de beslissing snel genomen, kom maar bij MuziekGezien thuis spelen. En vanavond is het dan zover, even na zessen rijden ze de straat in. Uitladen, opstellen, soundchecken, enthousiasme over goede akoestiek, eten van Toko Mini en dan komen de eerste gasten. En behalve hun instrumenten hebben ze ook nog een enorme koffiemachine meegebracht met fairtrade koffie van Peeze. Daar kan een senseo niet tegenop!
Maar dan is het tijd voor de muziek, als eerste speelt singer-songwriter Peter Lada een paar nummers solo, dan een nummer samen met Miriam Maczko. Vervolgens speelt Miriam een paar eigen nummers om te eindigen met een duet met Peter. En zo wordt de spanning langzaam opgebouwd.
Na een korte pauze, met nog meer verse koffie, is het dan eindelijk zover, het langverwachte concert van Lavalu gaat beginnen. Een kleine vijf jaar geleden voor het eerst gezien bij De X in De Burcht en de jaren daarop nog zesmaal: in Leiden, op The Hague Jazz, Paradiso en op Zoetermeer Jazz. En op één solo-optreden na waren dat allemaal optredens met Miguel Boelens, Yonga Sun en Jörg Brinkman met vooral nummers van de cd Hope or Liquid Courage.
De achtste was een optreden in mei 2011 op het Meer Jazz Festival in Hoofddorp. Met een compleet andere line-up, minder jazzy, meer rock. Met ook een aantal nieuwe nummers en oudere nummers in een nieuw jasje. Een gedenkwaardig optreden was dat, maar daarna werd het stil rond Lavalu.
Tot begin dit jaar haar tweede cd uitkwam Fighting Wildfires en een serie huiskamerconcerten begon, die vanavond dus Leiden aandoet. Met Peter op gitaren, Mirjam op toetsen, viool en slagwerk en beiden zingen ook nog mee. Maar het draait natuurlijk allemaal om Lavalu met haar mooie, warme stem, soms bijna schreeuwend, dan weer fluisterend.
En het publiek, er is zelfs iemand speciaal uit Den Haag gekomen, reageert enthousiast en terecht, het is een ontroerend mooi optreden! En Rock This Town was twee jaar geleden al geweldig, hier in kleine bezetting staat het nog steeds als een huis.
En dan is het afgelopen, daverend applaus, borrelen, napraten, inpakken, auto inladen, wat nog over is van de Toko Mini meenemen, lepeltjes zoeken en dan gaan ze weer naar huis en kunnen wij nog even nagenieten van een onvergetelijk concert!

LINKS:
Lavalu
Peter Lada
Miriam Moczko

Geen opmerkingen: