zondag 28 april 2013

Quite Quiet slaat aan

Was het vorige maand nog betrekkelijk rustig in Scheltema bij de eerste aflevering van Quite Quiet, nu is de zaal al goedgevuld. Op deze zondagmiddag zijn er weer twee singer-songwriters die elk twee sets van 20 minuten spelen.
Tommy Ebben opent met een bijzondere set met Engelstalige liedjes en hij is duidelijk anders dan de 'gemiddelde' singer-songwriter. Normaal speelt hij dan ook met zijn groep de Small Town Villains, hier staat hij er alleen voor. Hij is inmiddels met zijn derde plaat bezig, vanmiddag geeft vast een voorproefje.
Ook Mevrouw Tamara speelt normaal gesproken met een band, maar doet het vandaag solo op een elektrische gitaar en de nodige elektronica. Ze zingt Nederlandstalig en dat maakt haar teksten veel indringender. Het doet soms een beetje aan Eefje de Visser denken, maar haar onderwerpkeuze is veel persoonlijker.
Na de pauze spelen ze allebei nog een set en ook die zijn overtuigend. Tommy zingt nog één Nederlandstalig lied ('doe ik anders nooit hoor') en een cover van Skip James ('bijna 100 oud') en Mevrouw Tamara laat wat nieuwe nummers horen van de tweede cd die in het verschiet ligt. Deze tweede Quite Quiet middag is weer geslaagd en het publiek dat ademloos geniet gaat tevreden naar huis. Tot volgende maand!
In De Twee Spieghels is het Attila Gyarfas trio inmiddels begonnen aan hun tweede set (van drie), stonden hier al eerder, maar het is weer eens wat anders, een jazzfluitist (Parejo Mateos). Verder bestaat het trio uit Attila Gyarfas op drums en Noa Stroeter op bas. Het dynamische gezelschap speelt een soort fusion die af en toe aaschurkt tegen free jazz. Bijzonder!

LINKS:
Tommy Ebben
Mevrouw Tamara
Scheltema
Attila Gyarfas
Rodrigo Parejo Mateos
Noa Stroeter
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: