zondag 14 april 2013

Geslaagde start Brand Los

Brand Los is een nieuw festival met muziek en kunst, vandaag voor het eerst in het LVC. Vijf bands spelen deze zondagmiddag elk een korte set van 20-30 minuten. De Bona Soul Band mag het festival openen met een mix van soul en rap.
Het festival is opgezet door Ark of Art, een stichting die staat voor de creatieve ontwikkeling van middelbare scholieren. 25 bovenbouwers zijn de afgelopen week onder leiding van jonge professionele kunstenaars in het LVC aan de slag gegaan en het resultaat is vandaag te zien.
De tweede groep die aantreed is de Cannonball Johnsons met hun aanstekelijke bluegrass. Ja, die weten wel hoe je een feestje moet bouwen!
Er zijn allerlei kunstdisciplines vertegenwoordigd, tekenen, schilderen, fotografie, mode, dichtkunst, etc. Er is ook nog een prijs aan verbonden, het publiek mag vandaag stemmen.
Als derde speelt de neo-grunge band Morning View, klinkt soms wat rommelig, wat gehaast, en dat is jammer, er zit nog veel meer in deze band.
Van een heel ander niveau is Our Minor Fall uit Amsterdam. Deze indie folkband met onder andere een violist en cellist in de gelederen maakt indruk en ze gaan er stevig tegenaan!
De laatste band is The Awesome Superpowers, een band ontstaan aan het conservatorium in Amsterdam dat een soort symfonische funk-rock speelt. Fijne uitsmijter.
Dan volgt nog de prijsuitreiking en kan het eerste Brand Los festival, met ruim 600 bezoekers, een succes worden genoemd. Wordt vast vervolgd.

Bij De Twee Spieghels is inmiddels Bob Rigter met zijn kwartet aan de laatste set toe met Rob Engels op drums, Han van der Rhee op de Rhodes en Eric Heijnsdijk op bas. Niet veel van gezien, maar op terras is het met dit mooie weer ook prima te volgen.

LINKS:
Cannonball Johnsons
Our Minor Fall
The Awesome Superpowers
Ark of Art
LVC
Bob Rigter
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: