zaterdag 13 april 2013

Derde Dutch Blues Awards valt niet mee

Voor de derde keer op rij naar de uitreiking van de Dutch Blues Awards in de Rustende Jager in Nieuw-Vennep, voorgaande edities bevielen prima, dus dan blijf je terugkomen. Het eerste optreden is van Tineke Schoemaker en Han van Dam, Barrelhouse in mini bezetting dus, maar daarom niet minder.
Tussen de optredens door worden de Awards bekend gemaakt en wordt als eerste Martin van Olderen bijgezet in de Blues Hall of Fame.
Tweede optreden is van Mattanja Joy Bradley en Lidewij Veenhuis, Bradley's Circus in mini bezetting dus. Vorig jaar waren ze hier ook al met de hele band, toen de verrassing van de avond, nu goed, maar je mist toch die hele band.
Dan worden de eerste Awards uitgereikt aan Bennie Veldman in de categorie bluesharp en Mattanja Joy Bradley in de categorie zangeres.
Dan spelen de Juke Joints een half uur lang zich helemaal te pletter met vrij traditionele blues. Het swingt als een trein, maar verrassend is het niet. En dat is een beetje het zwakke punt van vanavond, het is vooral de oudere garde die op en voor het podium staat. Goede muziek, maar weinig of geen grote verrassingen.
De Keeping the Blues Alive Award gaat naar het team dat al 28 jaar het Moulin Blues Festival in Ospel organiseert. Terecht dat ze daar erkenning voor krijgen.
Dan is het de beurt aan de Veldman Brothers met stevige spierballen blues die het altijd goed doet. Stonden hier vorig jaar ook al dus een verrassing is het zeker niet.
Vervolgens krijgt Bennie Veldman zijn tweede Award, nu als toetsenist, en Patrick 'Sideburn' Obrist wint als bassist.
Een deel van het publiek is inmiddels al naar huis gegaan en dat blijkt dus geheel ten onrechte, want het optreden van King Mo is juistmeer dan verrassend. Twee jaar geleden speelden ze hier ook al, maar toen in een iets andere bezetting (het Hammondorgel is verdwenen en Robbie Carree is de nieuwe drummer). Ze kondigen gelijk aan dat ze allemaal nieuwe nummers spelen en het blijkt een prachtige set bluesrock met veel Britse jaren zestig invloeden. Geweldig!
De cd Award gaat vervolgens naar het duo Damned & Dirty, beste drummer is Jody van Ooijen en dan volgt een jamsessie waar veel genomineerden aan meedoen. Met Karen Lovely als gastzangeres.
Nadeel van de locatie is dat de laatste trein even na middernacht vertrekt, zodat het voor een deel van het publiek niet mogelijk is tot het eind te blijven, zodoende de rest van de jamsessie gemist en de uitreikijng van de Awards aan Gerrit Veldman voor zijn gitaarspel en aan de Juke Joints als beste band.
Het was weer een gezellige bluesavond, maar de drukte en sfeer van de voorgaande afleveringen ontbrak toch een beetje. En dat is dan weer een beetje jammer.

LINKS:
Barrelhouse
Bradley's Circus
The Juke Joints
Veldman Brothers
King Mo
Karen Lovely
Dutch Blues Foundation

1 opmerking:

Anne zei

Er ontbreekt een link onder het artikel, namelijk die naar <a href="http://www.thedamnedanddirty.nl/>The Damned And Dirty</a>.