maandag 20 mei 2013

Hofjesconcerten houden het niet droog

Tweede pinksterdag valt er de hele dag regen en dat is natuurlijk niet fijn voor de muzikanten en het publiek bij het vervolg van de Leidse Hofjesconcerten. Toch is er nog aardig wat publiek naar de Cathrijn Maartensdochterhof gekomen voor het optreden van The Bucket Boyz. Een deel van het publiek kan bij de band onder de partytent, de rest staat er met paraplu's en poncho's omheen. En ondanks het spelen van nummers als Who'll Stop The Rain en You Are My Sunshine gaat het alleen maar harder regenen.
Een enkel optreden is inmiddels afgelast en een aantal zijn naar binnen verplaatst zoals het optreden van Vivienne Aerts en Frans Heemskerk dat nu binnen bij De La Soul is. Gisteren ook al gezien, maar het blijft leuk het te horen alhoewel die vleugel gister heel wat beter klonk dan deze ietwat brakke kroegpiano.
Er waren natuurlijk nog veel meer concerten, Leidse Glibber bezocht er nog veel meer.
Dan naar de after-party in La Plancha aan de overkant met live muziek maar vooral heel veel bijpraten. Voor een groot deel van de muzikanten is dit de eerste keer dat ze elkaar dit weekend zien. Er is ook muziek, Spaanse natuurlijk bij La Plancha, van Pedro Diaz Acosta en Emilio Parrilla.
Ze worden afgewisseld met het Trio Maria Marin Gordillo dat vlammende Flamenco ten gehore brengt. Een mooie afsluiting van de Leidse Hofjesconcerten dat een uitstekende zondag kende met mooi weer en een hoge opkomst en waarbij de maandag, ondanks alle nattigheid, toch ook erg gezellig was. En die Tapas van La Plancha zijn een aanrader!
Dan is het alweer tijd om naar De Twee Spieghels te gaan, want het is maandag, dus er wordt gejamd. Onder leiding van Sven Rozier opent The Cannonball Legacy, is het toch een beetje hofjesconcert, want gisteren stonden ze daar de hele middag ook. Met verder Tom Ridderbeekx, Zeth Latukolan, Maurits den Hollander en Jim Guldemond.
Daarna is het als gebruikelijk een komen en gaan van muzikanten, onder andere Martijn Groen en Alex Labrie (evenals Vivienne ook net terug uit Amerika) spelen een aantal nummers mee. Vivienne zelf zingt niet vanavond, er moet teveel bijgekletst worden bij haar eerste bezoek aan De Twee Spieghels sinds ze weer in Nederland is, maar volgende week maandag is ze de leider van de jamsessie, dus wees daar bij!

LINKS:
Bucket Boyz
Vivienne Aerts
Frans Heemskerk
De la Soul
Emilio Parrilla

Trio Maria Marin Gordillo
La Plancha
Sven Rozier
De Twee Spieghels
Leidse Hofjesconcerten

Geen opmerkingen: