zondag 26 mei 2013

Bijzondere combinaties

Na twee heftige dagen in Hoofddorp en Amsterdam vandaag weer eens gewoon al fietsend langs de muziek in Leiden. Het is tenslotte weer Verrassend WinkelWeekend  en in de Hema improviseren Gideon Roggeveen en Vivienne Aerts er lustig op los. Tekst en muziek dus en de enige manier om het hier te volgen is door achter ze aan te gaan, roltrap op, roltrap af. Hilarisch muziektheater en een bijzondere combinatie!
Het Verrassend WinkelWeekend is ieder laatste weekend van de maand en dat valt vaak samen met Quite Quiet in Scheltema op de vierde zondag van de maand. En als er bij het VWW veel muziek te zien is gaat dat ten koste van QQ, het is dan ook niet echt druk vanmiddag. Verplaatsen naar bijvoorbeeld de tweede zondag van de maand?
Aan de muziek ligt het overigens niet. Dyzack speelt twee prima sets met veel nieuw werk dat experimenteler, instrumentaler en ruiger is dan wat hij onlangs nog in Velvet liet horen. Maar zijn 'hit' Haunt ontbreekt natuurlijk niet. Interessant trouwens hoe belangrijk tijd en plaats zijn voor een muzikant. Een paar jaar geleden op Plein Open in Den Haag viel hij vreselijk uit de toon, hier is hij helemaal op zijn plaats!
De andere singer-songwriter is Port of Call die ook veel nieuwe nummers laat horen. Want dat heb je met singer-songwriters, die schrijven nummers, nemen ze op, brengen ze uit en dan gaan ze weer verder met nieuw werk en nieuwe wegen. Toch ook nog wat oud werk zoals zijn hit 'Us'. Natuurlijk al vaker gezien, maar het blijft altijd een genoegen.
Twee totaal verschillende singer-songwriters in een bijzonder geslaagde combinatie.
Ja en dan toch het weekend weer afsluiten in De Twee Spieghels blijkt onvermijdelijk met Olivier's Army op het menu. Spelen veel nieuwe nummers, maar ook wel wat bekender werk. Lekkere soft-pop-jazz met invloeden van onder andere Simply Red, weinig uptempo, veel ballads. En bij de toegift zingt Ronnie Verton (Junior Eats Alone, Villeneuve) ook nog eens spontaan (of toch gedwongen?) mee, leuke combinatie in ieder geval. En mooie afsluiter van dit puike weekend!

LINKS:
Vivienne Aerts
Gideon Roggeveen
Verrassend WinkelWeekend
Dyzack
Port of Call
Quite Quiet
Scheltema
Olivier's Army
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: