zaterdag 25 mei 2013

Van klein naar groots

Vanochtend is troubadour Ed Citroen één van de gasten bij Cultuur071 op Sleutelstad. Hij vertelt over zijn optreden bij het Open Podium Leiden Noord vanavond en het Weilandconcert volgende week én hij speelt een liedje van Frans Halsema. Lekker wakker worden.
En hoewel er heel veel muziek in Leiden is vandaag, toch in de trein richting Amsterdam met een tussenstop in Hoofddorp waar het Susanne Alt Quartet er alles aan doet om het CineMeerse podium op MeerJazz vlot te trekken. Ondanks het goede spel van Daan Herweg, Alex Bernath en Sven Schuster valt het niet mee daar buiten in de kou. Maar zeker met het laatste nummer, Bounce, weet Susanne Alt er toch iets groovy moois van te maken. Maar volgend jaar toch gewoon weer 20+ graden in de zon graag.
De North Sea Jazz Club in Amsterdam bestaat alweer een jaar en nu eindelijk tijd voor een bezoek. FinnSilver presenteert hier een deel van de dvd over hun trip naar Japan vorig jaar en hun nieuwe ep Live in Japan. Nog nooit op volle sterkte gehoord, eerder wel als trio of duo in Leiden. Maar dat is toch wel even wat anders. Vandaag met Joost Swart op toetsen, Stefan Lievestro op bas en Jamie Peet op drums. Niet mis dus!
En ook in vergelijking met de cd Crossing The Rubicon is er het afgelopen jaar veel veranderd. Het is allemaal veel experimenteler geworden met meer improvisatie en vooral meer samples en effecten door Mark Berman. Echt een heel groovend concert en op 2 juni staan ze dus gewoon op Summer Jazz in De Leidsehout in Leiden! Het is de openingsband om 13.00 uur op het Grote Buiten! Niet te missen, wees er echt op tijd bij. Zo geweldig mooi!

LINKS:
Ed Citroen
SleutelstadFM
Susanne Alt
Meer Jazz
FinnSilver
North Sea Jazz Club
SummerJazz

Geen opmerkingen: