donderdag 9 mei 2013

Hutspop weer gezellig, Larry & his Flask weer geweldig

Voor de derde maal is er op Hemelvaartsdag weer Hutspop op de Beestenmarkt. De middag opent met DJ Nicky en een optreden van de bandcoaches. Met Lucas Meijers, Ray Sixstringer, Peter Gheysen, Max Anglionin, Ewald Ebing en Eltjo Cleton. Spelen covers uiteraard.
Er zijn vandaag zes bands, door loting samengesteld, en ook het repertoir (vijf liedjes) kwam uit de hoge hoed. Elke band heeft de afgelopen acht weken die nummers ingestudeerd (en aangepast) en The Skittles mogen als eerste aan de bak.
Dan komt The Hustle, die naast vier van de vijf getrokken nummers ook een eigen nummer spelen, en dat is natuurlijk altijd een pré. Die halen de finale vast wel.
De presentatie is als altijd chaotisch en hilarisch en dus is het tijd voor een pauze band.
De bewegwijzering is overigens helemaal op orde, op de Beestenmarkt hoef je maar één paal neer te zetten met een paar bordjes er op.
Dan weer door met de wedstrijd, The Lefties hebben een wat merkwaardige volgorde van hun nummers gekozen, Soul Man als uitsmijter was logischer geweest, maar ze klinken wel goed verder.
De Prototypes doen hun best, maar denk niet dat ze de finale halen. Die finale is overigens op 31 augustus tijdens het Pleinfestival op de Garenmarkt.
The Absent Six verdienen daarentegen wel weer een plaats in de finale, alleen al vanwege de saxofoon.
De laatste band heet Seven Wonders en hoewel de muzikanten uitstekend bezig zijn, laat de zang het wat afweten. Valt allemaal niet mee voor een volle Beestenmarkt.
Dan is het weer tijd voor een pauze band en ondertussen is er ook nog een loterij in drie etappes gehouden. Hutspop is namelijk gratis, maar al de winst op eten, drinken en loterij is voor een goeddoel, muziekonderwijs voor kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen.
Muzikale afsluiting is de coverband Mooie Meneren die de Beestenmarkt met stevige rock nog eens op zijn kop zet. Daarna komt nog de uitslag van de jury, maar dat gaat te lang duren. Maar het was weer een gezellige Hutspop!
De uitslag is inmiddels  bekend: The Skittles,The Lefties en The Absent Six gaan door naar de finale.
Ander spektakel staat alweer elders te wachten. Want in de Q-Bus speelt vanavond weer eens, voor de derde keer alweer, Larry and his Flask. En dat wil je niet missen. 75 minuten pure energie, ze hebben slechts één langzaam nummer.
De Q-Bus is weer goed vol, met een steeds jonger publiek. Binnenkort verschijnt hun nieuwe cd (wereldwijd) en daar spelen ze dan ook een aantal nummers van, maar ook de oude hits komen voorbij en worden volop meegezongen. En halverwege is zelfs sprake van een heuse mosh pit!
Ja, het is weer heerlijke bluegrass punk, het enige verschil met vorig jaar is dat ze een kwintet zijn geworden in plaats van een sextet. En de rol van de blazers is duidelijk minder geworden, maar dat maakt het optreden er niet minder spectaculair om. Die zien we hier nog wel eens terug.

LINKS:
Hutspop
Mooie Meneren
Larry and his Flask
Q-Bus

Geen opmerkingen: