donderdag 30 mei 2013

Rock around the Block leuk initiatief

Drie café's, bij elkaar om de hoek met allemaal een podium, waarom dan niet de handen ineengeslagen? Dat was de basis voor Rock around the Block, een minifestival met drie bands op drie lokaties. Eerste stop is Rockcafé Lazaru's waar Clint's Bitches een ander geluid dan normaal hier te horen is laten klinken.
In Studio de Veste, thuisbasis van Clint's Bitches zeg maar, speelt Apelazarus een funky set met veel ska invloeden. Dat swingt!
Het begint al gezellig druk te worden zo vroeg op de avond, en wie denkt dat dit een festival voor alleen maar jongeren is heeft het fout. Alle leeftijden, zowel op als voor het podium.
En dit stel is vast en zeker voor de volgende band in Studio de Veste gekomen. Toch grappig als met een fototoestel rond loopt willen mensen opeens gefotogrfeerd worden. Nou dat kan hoor, bij deze.
Daar is inmiddels Iron Panda aangetreden, een stevig hard rock bandje, dat zó is komen weglopen uit Lazaru's. Prima en overtuigende coverband.
Na een set van drie kwartier verhuizen de bands naar een volgend café, je kan dus de hele avond in je favoriete café blijven zitten, of achter je favotiete band aanlopen, de route is duidelijk aangegeven.
In de derde kroeg, The Duke of Oz, staan inmiddels weer Clint's Bitches te spelen. Stevige coverband met veel rocknummers uit de jaren 60 en 70.
Rock around the Block is een leuk initiatief dat voor herhaling vatbaar is.
Toch nog even verder, er is vanavond weer véél meer muziek in Leiden, naar Estaminet Schommelen. Uiteraard is het net pauze, maar dan worden we getrakteerd op een onvervalst zeemanslied. The Ballina Whalers spelen vrijdag en zaterdag op het Sea folk & Shantyfestival Naar Zee, Naar Zee rond Burcht en Hooglandsekerk en laten hier alvast van zich horen.
Daarna terug naar het reguliere optreden van de Restless Riders. En die hebben er zin in en gaan door tot het gaatje. Niet voor niets eindigen ze met Midnight Special!

LINKS:
Clint's Bitches
Lazaru's
Studio De Veste
Duke of Oz
Ballina Whalers

Geen opmerkingen: