zaterdag 30 juni 2012

Leuk dagje Morspop met intermezzo's

De dag begint goed met de allerlaatste uitzending van Radio laat je Leiden, de theatrale theatershow van PS|theater en Peen en Ui. Thema deze keer is oud en nieuw en de opname vindt dan ook plaats in het informatiecentrum Nieuw Leyden, het voormalige slachthuis.
Er wordt veel gepraat maar er is ook af en toe tijd voor een stukje muziek. Vanaf de eerste verdieping wordt het volle informatiecentrum toegezongen. Het programma wordt volgende week uitgezonden op zondag 8 juli om 17.00 uur op UnityFM.
Bij het Galgewater wordt voor de vierde keer alweer Morspop gehouden, Een leuk kleinschalig festival met een prima sfeer. De organisatie is in handen van Lemmy's Biercafé en het is dan ook niet vreemd dat Sugar Boy and the Sinners openen met een uur prima bluesrock. Steeds meer eigen nummers ook, ze worden steeds beter.
Een andere bekende Leidse band is O'Nine. Lekker hechte coverband die een overzicht geeft van zestig jaar popmuziek. Overigens is het de derde keer binnen een week dat deze bassist in beeld komt, maar de vorige keren als drummer of achter de toetsen! Mooi plaatje met die molen De Put (draaiend) op de achtergrond.
Tussendoor even naar De Twee Spieghels voor Mingus, Monk en More met Kurt Schwab op sax, Bart Egeter op toetsen, Barry Olthof op drums en Dan Simon op de bas. Met deze titel is het wel duidelijk wat voor muziek er speelt. Altijd goed!
Op Leiden Culinair gebeurt niet veel op muzikaal gebied dus dan toch weer terug naar Morspop waar intussen de Andrew Spiekerband en Barry Badpak zijn geweest en nu is Rubberen Henkie bezig. Beetje carnavalesk Rubberen Robbie tribute bandje. Maar het publiek zingt uit volle borst mee!
Fat Angel is natuurlijk ook geen onbekende in Leiden en met hun vrolijke Balkanpunk zetten ze de boel op stelten, zelfs als het zachtjes begint te regenen gaat het publiek uit zijn dak. Opmerkelijk aan Morspop is trouwens dat er maar liefst zes soorten bier van 't vat te krijgen zijn. En het eten van De Dikke Bil is ook prima.
Big Dutch heeft zich sinds kort versterkt met Ewald Ebing op toetsen ter vervanging van de saxofoon zeg maar. Goede zet, want Big Dutch als trio is leuk, maar een vierde instrument maakt het net even anders!
De afsluiter van Morspop is Noa, een Rotterdamse zangeres met een dijk van een stem. Weet overtuigend River Deep, Mountain High neer te zetten, maar zingt net zo makkelijk Voulez Vous Coucher avec Moi of Born to be Wild. En het is weer droog en het publiek staat te dansen.
Morspop blijkt een leuk intiem festival te zijn, soort van uit de hand gelopen buurtfeest, met veel goede muziek en de beste festivalcatering die je je kunt voorstellen. Tot volgend jaar!

LINKS:
PS|theater
SugarBoy and the Sinners
O'Nine
Kurt Schwab
Bart Egeter
Barry Olthof
De Twee Spieghels
Rubberen Henkie
Fat Angel
Big Dutch
Morspop

Geen opmerkingen: