woensdag 6 juni 2012

Meet&Greet steeds weer boeiend

De huiskamerconcerten bij Meet&Greet zijn altijd verrassend (goed), zo ook vanavond. Sea+Air is een multi-instrumentaal duo uit Griekenland en Duitsland dat een kort toertje doet door Nederland. Harpsichord, keyboards, gitaar, percussie en zang en ze wisselen elkaar bij ieder nummer af met hele mooie variaties.
Het begint met een sferische opening met een stuk meelopend klassiek, maar daarna worden het toch vooral popliedjes in een bijzonder jasje. Een punkverleden is onmiskenbaar aanwezig. En dan is er weer You Don't Care About Me, een mooie, ietwat wrange ballad. Bij de toegift is er een mooie samenwerking tussen publiek met sleutelbossen en de band. Magisch optreden!
Na de pauze volgt een optreden singer-songwriter Katía met gitarist Denis Wouters en vooral nummers van hun lente EP Part of the Plan. Prachtige liedjes en een heel gave stem. Volgende week gaan ze de zomer EP opnemen, een goed moment om die nummers hier uit te proberen. En het klinkt uitstekend! Herfst en winter EP's komen later dit jaar. En dan denk je: wie is Katía dan? Heb je haar al gewoon in huis op de cd van Port of Call!

LINKS:
Sea+Air
Katía
Wot Nxt

Geen opmerkingen: