zaterdag 9 juni 2012

Niets kan vanavond aan het Frans Heemskerk Trio tippen

De dag begint al gezellig met een werkbezoek aan de Rotterdamse wijk Katendrecht. Ooit een poel des verderfs, nu een prachtige wijk. Tijdens de wandeling door de wijk klinkt in de verte muziek, bij de ingang van het S.S. Rotterdam staat een dixieland bandje gasten voor een bijeenkomst aan boord op te wachten. Maar dit terzijde.
Terug in Leiden snel naar De Twee Spieghels voor een optreden van het Frans Heemskerk Trio. En dat is altijd weer een feest met Jeroen Vierdag op bas en Jeroen Zange op drums. Heerlijk broeierige funky trancejazz, met ook weer tenminste één nieuw nummer. Het is weer bijna twee sets lang genieten, maar er is nog meer muziek in Leiden.
Want in het LVC is alweer het tiende Triplex festival van start gegaan, al het een en ander gemist, maar nu speelt JC Thomaz & the Missing Slippers. Strakke neo-surf-punkband met een exentrieke en onverstaanbare zanger.
John Carrie is een prima singer-songwriter die al eens eerder op Triplex speelde. Toen met akoustische gitaar die moeilijk boven het publiek uitkwam, dus nu met een elektrische in de Lounge, waar juist iedereen aandachtig luistert. Het is ook altijd wat.
In vergelijking met vorige Triplex festivals is het vanavond betrekkelijk rustig qua publiek. Ligt dat aan het voetbal of aan de programmering? De Leeches zijn toch best wel een interessante groep. Een soort harmonieuze slow-metal band, even lekker introvert knallen op de Zolder.
En dan weer naar de Grote Zaal voor een optreden van Mark Lotterman met zijn band. Eerdere solo optredens in Leiden dit jaar gemist bij Meet&Greet en in de Q-Bus, maar nu dan toch eens eindelijk live. Prima bluesband met invloeden van onder andere The Band en JJ Cale.
En dan is het mooi geweest, er komt nog meer, maar geen van de bands weet tot nu toe echt zo te overtuigen zoals het Frans Heemskerk Trio dat eerder wel deed. Boek die nu maar eens voor Triplex XI op de zolder.

LINKS:
Frans Heemskerk
Jeroen Vierdag
Jeroen Zange
De Twee Spieghels
JC Thomaz & the Missing Slippers
John Carrie
Mark Lotterman
Triplex
LVC

Geen opmerkingen: