zaterdag 30 juni 2012

Veel variatie bij Leiden Culinair, Port of Call en De Twee Spieghels

Op de tweede dag van Leiden Culinair wordt er muzikaal weer lekker uitgepakt met om te beginnen een optreden van zangeres Lex Empress en toetsenist Joost Swart. Lex Empress zagen we jaren geleden eens met de Rik Mol Groep in Bazart in Den Haag, blijkt dus geweldig veelzijdig te zijn. Toen een heerlijke soul-funk avond, nu mooie lounge met veel Zuid-Amerkaanse jazz. En toen zwart haar, nu opeens hoogblond!
Als tweede band staat vanavond Bruut! op het programma en dat is natuurlijk swingen geblazen. Hun derde optreden al in Leiden dit jaar, eerste tijdens de Leidse Jazzweek, pas nog op SummerJazz, maar het publiek is enthousiast, ondanks dat het eigenlijk meer geïnteresseerd is in het eten en drinken.
*Nagekomen bericht: Bruut! saxofonist Maarten Hogenhuis wint een dag later bij de Dutch Jazz Competition de prijs als beste solist. En Kapok wint overall als Beste Groep. MuziekGezien is blij!
Er komt nog meer goede muziek vanavond op Leiden Culinair van onder andere dj Alankare & Han Litz en van dj Sebastiaan Sleebos en nogmaals Lex Empress, maar het programma loopt hier vreselijk uit en er is meer te doen vanavond.
Want in Scheltema is de presentatie van de eerste cd van Port of Call, Ten Feet of Wind, en dat is een hele mooie.Het is goed druk, en Pieter oogt een beetje zenuwachtig, maar dan is hij juist op zijn best. En naast nummers van deze cd speelt hij vooral ook veel werk voor een mogelijk nieuwe, kan niet wachten!
De avond in Scheltema wordt afgesloten met een optreden van Long Conversations (& the Closet Orchestra) met natuurlijk ook Pieter van Vliet (Port of Call) op trombone, mandoline en percussie. En hoewel Sergio Escoda er vandaag niet bij is, klinkt het weer geweldig! Vrijdag weer te zien in de SUB071 en zondag op Werfpop!
Tenslotte nog even naar De Twee Spieghels waar het Vernon Chatlein Trio speelt. Mooie combinatie van gitaar-jazz en Afro beats. Prima afsluiting van deze bijzonder gevarieerde avond in Leiden.

LINKS:
Lex Empress
Joost Swart
Bruut!
Leiden Culinair
Port of Call
Long Conversations
Scheltema
Vernon Chatlein
Jean-Jacques Rojer
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: