zaterdag 2 juni 2012

De zee en het vaste land

De belichting laat te wensen over, maar de muziek is er niet minder om. Het eerste Sea Folk & Shantyfestival in Leiden Naar zee, naar zee! begint alvast succesvol. De Engelse Chris Ricketts bijt de spits af en heeft het publiek op zijn hand. Een combinatie van lokale nummers en traditionele liedjes, die het publiek enthousiast meezingt en klapt in de tuinzaal van De Burcht. Interessant om een stukje van I Fought The Law van Sonny Curtis/The Clash erin te horen.
Daarna de geweldige Franse band La Bouline met nog meer zeefolk. Zowel traditionele als eigen nummers. Zes man sterk en heel veel instrumenten maken het een bijzonder optreden. Morgen vanaf 14.00 uur zijn beide acts nogmaals te zien op het Burchtplein, bij de Hooglandse Kerk en in De Twee Spieghels, samen met De Kaapstander, Paddy's Passion, Rumor di Mare en Act of Mutiny. En morgenavond weer in De Burcht. Mooi initiatief van Rumor di Mare en Act of Mutiny!
Op weg naar het volgende concert nog even afgestapt bij De Twee Spieghels waar Sven and the Rolling Milesstones spelen. Zijn lekker aan het jammen en improviseren. Wil je nog wel even blijven, maar het volgende optreden roept alweer.
Want op het Tam Tam Festival was vanavond de premiere van de film Heet! die we dus misten, maar de afterparty met 't Valies mag er zijn. Een mooie combinatie van folk, country, blues en pop. Prima afsluiting van deze heerlijke muziekavond.

LINKS:
Chris Ricketts
La Bouline
Societeit De Burcht
De Twee Spieghels
't Valies
Tam Tam Festival

Geen opmerkingen: