zondag 17 juni 2012

Eerste Voorschoten Jazz Culinair voor herhaling vatbaar

Gisteren enorm bevallen daar op de lommerrijke Voorstraat bij Voorschoten Jazz Culinair, dat krijgt dus een vervolg vandaag. Als eerste zien we de Bergen Jazzcats, een jazzworkshop uit Noord Holland. Het zijn amateurs, maar zeker niet onverdienstelijk.
En datzelfde geldt voor Moondog, een jazzworkshop uit Amsterdam. Beide groepen heb een optreden van zo'n 45 minuten ingestudeerd de afgelopen maanden en voeren die nu hier uit. Het is een soort generale repetitie voor hun optredens op het klein festival in het Ostadetheater in Amsterdam over een week.
En dan is er natuurlijk ook een bluesband, Frenk & the Locals uit Den Haag. Zijn lekker bezig en spelen met veel plezier, sterker nog, ze zijn niet te stoppen zowat en dat met het strakke tijdschema dat ze in Voorschoten hanteren!
De bands waarvoor we écht naar Voorschoten gingen zijn alleereerst de groep Triplicate met Ellister van der Molen op trompet, Bob Wijnen op toetsen en Johnny Daly op bas. Alle drie wel vaker gezien, maar slechts één keer eerder in deze formatie. Dat beviel toen goed, en zo vaak speelt Triplicate niet in (de buurt) van Leiden. Een uitstekend trio dat weer laat horen wat het het beste kan, lekker beboppen!
Komende maanden speelt Triplicate drie keer in De Twee Spieghels in Leiden, het is ook hollen of stilstaan.
De andere band die ons naar Voorschoten deed gaan is Traeben, die we ook al een aantal jaren kennen en waarbij het altijd genieten is. Ook vandaag weer met veel nieuw werk die ze vandaag voor het eerst live spelen, primeurs dus ook nog! Traeben is half Deens, half Nederlands en die twee gaan in de muziek prima samen, 'Het is bij ons altijd gelijkspel'.
En vreemde vogels heb je wel vaker rondlopen op festivals, maar na Arie de Ekster bij Ellen ten Damme afgelopen vrijdag zijn we wel wat gewend.
Tegelijker tijd met Traeben treedt ook de band Incrowd op. Leuk rockbandje, maar slechts twee nummers van gehoord waaronder een verpopte versie van Mercy, mercy, mercy. Maar Traeben trekt toch meer.
De afsluiter van deze dag is de ons onbekende Archie & The Bunkers, de naam doet het ergste vermoeden, maar dat blijkt nergens voor nodig. Want met een geweldige tweesetter vol Jump & Jive is het feest op het grote podium. En ja, hier kan een deel van het publiek het echt niet meer houden, er wordt stevig gedanst.
Al met al twee prima dagen in Voorschoten met veel prima muziek én heerlijk eten en drinken. Hopelijk volgend jaar weer een Voorschoten Jazz Culinair, want dit smaakt naar meer!

LINKS:
Bergen Jazzcats
Frenk and the Locals
Triplicate
Ellister van der Molen
Bob Wijnen
Traeben
Archie and the Bunkers
Voorschoten Jazz Culinair

Geen opmerkingen: