zondag 1 juli 2012

Leiden Culinair en Lakenfeesten bijna voorbij

Vandaag de laatste dag van dit lange feestweekend, het begint alweer vroeg met demonstraties van leerlingen van BplusC en de Rockschool op het Stadhuisplein. Een leuk samenzijn met veel familie en vrienden.

Helemaal los van de Lakenfeesten is er een optreden van Broken Down Suitcase bij de Coffee Company. Maakten vorig jaar indruk met hun mooie tweestemmige Americana, nu zijn ze weer even terug voor een klein tourtje door Nederland. Vrijdag aanstaande nog in de SUB071 in Leiden, een aanrader!

Op het Stadhuisplein is inmiddels het Leidse Sterrengala begonnen, Nederlandstalige zangers en zangeressen met een bandje, maar het is lekker vol op het plein. Ook bij Leiden Culinair is nog geen live muziek, er wordt nog volop opgebouwd.

Maar in De Twee Spieghels wordt wél echte muziek gemaakt door het David Sancho Trio. Al vaker hier gezien en vandaag met Atilla Garfyas op drums en Daniel van Huffelen op bas. Staat hier natuurlijk wel vaker en het is dan ook geen echt grote verrassing, maar ze zijn wel lekker bezig weer en met héél veel plezier!

In de pauze nog even naar Leiden Culinair en daar is de muziek ook begonnen. Joshua's Tree is een soort sessie band die met allerlei solisten als gast optreden. Hier is dat bijvoorbeeld helemaal rechts de Leidse zanger en kapper Ross, won ooit de Grote Prijs van Nederland (1991).

Dan volgt zanger Rolf Sanchez, die in 2011 nog derde was bij de X-Factor. Vooral de kinderen zijn onder de indruk, de grond voor het podium zit er vol mee.
Toch nog weer terug naar De Twee Spieghels waar David Sancho de set besluit met een eigen nummer, een mooie afsluiting van vier dagen feest in Leiden!

LINKS:
Lakenfeesten
Broken Down Suitcase
Joshua's Tree
Rolf Sanchez
Daniel van Huffelen
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: