donderdag 12 juli 2012

Twee premieres op één avond

Vivienne Aerts is even terug uit Boston deze zomer en dat zullen we weten ook. Na optredens bij de Cum Laude Concerten, Midzomernachtsdroom van het Stadslab en in De Twee Spieghels op de Unplugged avond is ze nu bezig met twee driedaagse workshops Songwriting. En vanavond is de presentatie in Studio de Veste van de jongeren workshop met als eerste de veertienjarige Jasmin.
Tijdens de workshop hebben de cursisten, veertien tot negentien jaar oud, een dag theorie gehad, een dag een liedje geschreven en dat een dag geoefend en opgenomen voor een cd. Vanavond zingt iedereen twee liedjes, het gisteren geschreven nummer plus een eerder zelfgeschreven nummer. Marit vormt daarop geen uitzondering.
Tijdens de workshop zijn er ook spontane samenwerkingen ontstaan, zoals die tussen Mayme en Johnny die voorafgaand aan het optreden hier, nog even als straatmuzikanten voor het Museum Volkenkunde oefenden. Het nieuwe nummer zingt Mayme overigens solo achter de piano.
De enige die maar één liedje zingt is de zestienjarige Anouk, met pianobegeleiding van Vivienne. Morgen begint overigens de tweede workshop Songwriting, nu voor volwassenen, maar hij is al vol. Want er is maar plaats voor zes songwriters.
Bij de jongeren zijn er vijf meiden en één jongen, die valt dus met zijn neus in de boter. Want bij zijn eigen liedje wordt Johnny vocaal bijgestaan door Eva, die vervolgens met begeleiding van Johnny en Vivienne haar nummer brengt. Meer foto's én filmpjes zijn te vinden bij De Leidse Glibber.
Vivienne Aerts opent en sluit de presentatie met twee nummers van haar eigen cd Polaroids, Springtime en Ladybug. Een leuke avond met veel jong talent uit Leiden en omgeving met weliswaar wat plankenkoorts, maar goede resultaten in een drukke Studio de Veste!
Aanstaande zaterdag zijn hier de resultaten van de volwassenen workshop te horen, acht uur precies.
Dan door naar Olo Roso waar The Stream hun nieuwe ep Full House presenteren. Vorig jaar op Koninginnedag voor het eerst gezien in Het Gat van Van Nelle (toen nog zonder drummer) nu spelen ze twee sets met naast hun nieuwe ep ook nummers van de cd van twee jaar geleden. Lekker melodieuze pop/rock met een lichte twist, een band om in de gaten te houden!

LINKS:
Vivienne Aerts
The Stream
Olo Roso

Geen opmerkingen: