zondag 22 juli 2012

Het is goed toeven bij de buren, maar Leiden wint

Af en toe is het goed de zinnen te verzetten en eens buiten Leiden naar muziek te gaan kijken. Want The Very Next bestaat al twee jaar, maar was nog nooit in Leiden, komt voorlopig ook niet, en die wil je toch wel eens zien. Dus op naar het Vondelpark in Amsterdam voor een openluchtconcert, gelukkig begint vandaag de zomer, dus dat helpt wel.
Het is al lekker druk en The Very Next heeft er zin in. Het begint in eerste instantie wat braafjes met een croonende Paul van Kessel, maar er klinken al prachtige solo's en gaandeweg worden de grooves steeds meer funky, heerlijk optreden, moeten maar eens snel naar Leiden komen. Jazzweek?
Het is een double-bill vanmiddag in het Vondelpark, want na The Very Next spelt ook Candy Dulfer met haar band. En dan blijkt het openluchttheater vandaag opeens te klein, er is geen doorkomen aan en het (amfi)theater is een sauna. De muziek is prima, maar je hoeft niet eens claustrofobisch te zijn om weg te willen.
Want dan besef je dat in De Twee Spieghels inmiddels ook Lo van Gorp en Karel Boehlee bezig zijn met hun optreden. Dus snel terug naar Leiden voor een groot deel van de tweede en de hele derde set.
Ook hier is het druk en de temperatuur gelijk aan die in Amsterdam, maar hier gebeurt het toch! Aanvankelijk zou Simone Pormes ook meedoen, maar die moest wegens ziekte laten afweten. Geen probleem, het tweetal zet en geweldig optreden neer, voornamelijk standards, maar voorzien van Karel's Jive en de sax en zang van Lo van Gorp wordt het een subtiel, ingetogen en overdonderend optreden. En voor de derde keer dit weekend komt er een toegift!

LINKS:
The Very Next
Candy Dulfer
Vondelpark Openluchttheater
Lo van Gorp
Karel Boehlee
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: