zaterdag 7 juli 2012

Van Rock n Roll naar Jazz

Vandaag eens een middagje naar Zoetermeer, want daar is voor de zevende maal de Sweetlake Rock n Roll Revival. En dat betekent Oldtimers, Fifties markt, Rock n Roll dansers en natuurlijk live muziek. Bij het Hovesteinplein spelen de Tailshakers lekkere meerstemmige do-wop.
Bij de kerk speelt Cruise Control de wat steviger Rock n Roll, met nummers van Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Mose Allison enzo. Pure Rock n Roll met een vleugje Bop, niet verkeerd. Ze bestaan al 25 jaar en dat is te horen ook! Er zijn drie podia, waar elke band telkens drie kwartier speelt.
Het derde podium is voor Departure Level uit Rotterdam, die juist weer meer inzoomen op de Rock-a-Billy kant. Kortom, drie afwisselende en goede bands met elk een eigen genre Rock n Roll en het weer zit ook nog mee. Alleen de Fifties markt valt wat tegen, veel kleiner dan een jaar of vijf geleden, daardoor mist er eenheid, geeft het niet echt een festivalgevoel.
De afsluiting van de middag leidt dan toch weer naar De Twee Spieghels in Leiden waar Erik Brouwer en Thijs de Klijn improvisatie jazz spelen, totaal het tegenovergestelde van de strakke Rock n Roll van daarnet. Afgelopen januari zaten ze hier ook al tijdens voorrondes van de Leiden Jazzaward. Nog steeds een beetje introvert, maar ze improviseren er lekker op los!

LINKS:
Tailshakers
Cruise Control
Departure Level
Sweetlake Rock n Roll Revival
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: