woensdag 18 juli 2012

Unplugged sessie rommelig maar gezellig

Was het de vorige keren dringen om een plaatsje op het podium op de Unplugged sessie in De Twee Spieghels, op deze vierde avond komt het wat langzaam op gang. Te beginnen met vaste aanwezige JZ Experience, die vanavond weer twee setjes voor hun rekening nemen. Mondharmonica thuis laten liggen blijkt geen probleem, dan die partij gewoon maar vocaal doen. De toon is gezet.
En dat betekent veel improvisatie programmawijs gesproken. De hardrock band Playyard is toevallig voor 75% aanwezig en laat horen dat ze ook akoestisch hun mannetje staan. Er zijn weinig (voor)aanmeldingen vanavond, maar de sociale media doen hun werk en uiteindelijk komt er toch nog een vol programma.
Dan is het de beurt aan Maurits en Elsje die vier covers spelen. Goede pianist, leuke zangeres, maar het samenspel is nog wat rommelig. Alsof ze voor het eerst samenspelen. En dat zou vanavond best zo maar eens het geval kunnen zijn.
Van Anne Jansen weten we inmiddels dat ze goed kan zingen. Meestal staat ze hier achter de bar, maar ze is vanavond vrij en zingt dus ook een nummer van de Black Eyed Peas. En Damiaan van Voort, vorige maand ook al van de partij, speelt nog een paar nummers.
Koert Witteman stond vorig jaar nog op een Triplex Festival in het LVC, overtuigde toen niet echt met zijn eigen liedjes, hier en nu met meer covers komt hij beter tot zijn recht. Met zijn versie van Billy Jean krijgt hij De Twee Spieghels plat.
De avond eindigt met een optreden van Koert en John en bij het laatste nummer, Wonderwall, doet zanger Zyno Mylonas (de Z van JZ Experience én de zanger van The Apollo Project) ook nog even mee. Een mooie afsluiting van een wat rommelige maar gezellige avond.
De volgende Unplugged sessie is op 19 september, in augustus nemen ze even een maandje  vakantie.

LINKS:
JZ Experience
Playyard
Unplugged Leiden
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: