dinsdag 10 juli 2012

De Cultuurweken Leiden zijn na Werfpop gisteren dus voorbij, maar dat betekent niet dat er nu opeens geen live muziek meer is in Leiden. Alleen deze week al staan er liefst veertien optredens op de agenda, te beginnen vanavond met de jamsessie in De Twee Spieghels. Onder leiding van Cedric Glans, met Sven Rozier op drums, Toine Scholten (Big Dutch) op gitaar en Kurt Schwab op baritonsax.
Meestal worden er tijdens de jamsessie allemaal standards gespeeld, vanavond bestaat de eerste set uit nummers van hedendaagse Nederlandse jazzcomposities zoals van Benjamin Herman en Jesse van Ruller. Verrassend goed!
Tijdens de tweede set is er ruimte voor gastmuzikanten en dus worden er nu wel standards gespeeld en zingt Bella een zwoele Summertime.
En hoewel er steeds meer muzikanten binnenlopen (waaronder de helft van Broken Down Suitcase, die hebben het blijkbaar naar hun zijn in Leiden), zijn er weinig die meespelen, ze komen hier gewoon voor de gezelligheid. Alleen bij de derde set neemt Lucas Meijers de gitaar over en wordt de muziek meer funky, van Every Kind of People tot Night in Tunesia. Dat de Cultuurweken Leiden zijn afgelopen is nog niet echt te merken!

LINKS:
Cedric Glans
Kurt Schwab
Sven Rozier
Toine Scholten
Lucas Meijers
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: