zaterdag 21 juli 2012

Frans Heemskerk doorbreekt traditie MuziekGezien

Al een aantal jaren is MuziekGezien vaste bezoeker van het PleinOpen festival in Den Haag, een showcase van aanstormend (Haags) muziektalent op en rond het Spuiplein. En dan moet er heel wat gebeuren om dat een keer over te slaan. Maar een optreden van Frans Heemskerk, Rolf Delfos, Pim Dros en Guus Bakker is hopelijk een goede reden dit jaar met deze traditie te breken. En dat is het vanaf de eerste noot!
Want het stampt en dampt van begin tot het eind, geweldige Nu-Jazz met geweldige bijdragen van Rolf Delfos op saxen, sopraan en alt en soms allebei tegelijk. Rolf kennen we natuurlijk van onder andere de Auratones, de Houdini's, het Artvark Saxofoon Kwartet, Laura Vane & The Vipertones en de big band Licks & Brains, maar deze nieuwe samenwerking, het is hun eerste gezamenlijke optreden vanmiddag als try-out voor hun concert morgen in Dordrecht, staat als een huis.
Spil van het geheel is toetsenist Frans Heemskerk, die ook leverancier is van de meeste nummers, met ook een paar van Rolf Delfos. Het is allemaal heel herkenbaar en toch heel divers. Een soort vervolg op de groep French Connection (in 2005 met Frans Heemskerk, Jeroen Zange, Robin Koerts en Bart Wirtz) en zelden was het publiek zó stil in De Twee Spieghels. Memorabel concert dat ook na het zondagconcert in Dordrecht hopelijk een vervolg krijgt. We Want More! En ja er komt zelfs een toegift! Het is een spetterende drie-setter die uitblinkt door het spelplezier en ondanks minimale voorbereiding klopt álles, vier echte rasmuzikanten!

LINKS:
Frans Heemskerk
Rolf Delfos
De Twee Spieghels

2 opmerkingen:

Steven Kruyswijk zei

Gaaf was het he. Stelletje aan elkaar gewaagde meesters; jazzfusion met de breedte & diepte van klassiek.

Rolf speelde alt en sopraan trouwens, geen tenor.

Peter J. Visser zei

Oops, zal het aanpassen.
Maar het was er niet minder mooi om.