maandag 30 juli 2012

Afwisseling troef vandaag in Leiden

Het belooft een mooie dag te worden, dus tijd om weer eens naar het Theehuis de Leidsehout te gaan. Want daar is iedere zondagmiddag live muziek. En als het even kan buiten, dat zijn de leukste optredens. Vandaag speelt Ron van der Kraan er met Wouter Kiers op sax en Pat Sutherland op basgitaar. Een vrolijke mix van zomerse muziek, varierend van Sunny Side of the Street tot My Cherie Amour.
In De Twee Spieghels is er vandaag een dubbelconcert, het eerste is een optreden van drummer Mark Eshuis en pianist Nico van der Linden, die samen met bassist muzikale uitstapjes maakt, een combinatie van eigen nummers en veel standards. Van een geweldig nummer van Chick Corea tot Take the A-Train. Zeer divers en zeer onderhoudend. Nico is jarenlang begeleider van Ramses Shaffy geweest, dus ook van hem wordt een nummer gespeeld.
Het tweede optreden is er een van Triplicate, pas nog gezien bij Voorschoten Jazz Culinair, nu dus in De Twee Spieghels. Met Bob Wijnen op de piano, Johnny Daly op bas en Ellister van der Molen op trompet spelen ze twee mooie sets, waarbij ze veel nieuwe stukken spelen. Zowel eigen nummers als eigen arrangementen van bestaande nummers. Het is een mooi en delicataat optreden, altijd weer de moeite waard. Kritisch nootje: een klein beetje meer variatie tussen de nummers mag best wel!

LINKS:
Ron van der Kraan
Wouter Kiers
Theehuis Leidsehout
Mark Eshuis
Triplicate
Ellister van de Molen
Bob Wijnen
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: