vrijdag 6 juli 2012

Van alles wat vandaag in Leiden

Vandaag is het weer zo'n overvolle dag tijdens de Leidse Cultuurweken, veel te veel interessante muziek tegelijkertijd vanavond. Maar voorafgaand daaraan is er de opening van de tentoonstelling Geheimpjes van de jonge kunstenares Marilou Klapwijk bij OPEN|Makers aan de Markt dankzij Krater. En bij een opening hoort muziek, violiste Lidwine Dam speelt werk van Bach. De boeiende tentoonstelling duurt nog tot het eind van de maand.
Dan wordt het kiezen. Wordt het Windstreken & Collegium Musicum in de Herengrachtkerk, Summerska in de Q-Bus, Robin Koerts in De Twee Spieghels of Broken Down Suitcase en Long Conversations in de SUB071. Vier optredens die je niet wilt missen, allemaal tegelijkertijd. En nog erger: morgenavond is er helemaal nergens live muziek in Leiden!
Het wordt dus de SUB071 vanavond met Broken Down Suitcase uit Canada met hun altijd leuke moderne mix van country, bluegrass en pop.
Daarna volgt een overtuigende openbare repetitie van Long Conversations op één van de kleinste podia van Leiden ter voorbereiding op hun optreden zondag op één van de grootste podia van Leiden: Werfpop. Dat wordt knallen!
Tot slot toch nog even langs De Twee Spieghels voor het laatste setje van Robin Koerts en drummer Satindra Kalpoe. Uitstekende improvisatie jazz met heel veel elektronica. Ze eindigen hun set met Happy Birthday voor onder andere de jarige Vivienne Aerts.
Mooie avond weer, maar toch jammer Windstreken en Summerska te hebben moeten missen.

LINKS:
Marilou Klapwijk
Lidwine Dam
Krater
OPEN
Broken Down Suitcase
Long Conversations
SUB071
Robin Koerts
Satindra Kalpoe
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: