dinsdag 3 juli 2012

Opening Nationaal Regenboog Evenement

Voor de tweede keer is er dit jaar het Nationaal Regenboog Evenement met aftrap op en rond Brasserie De Poort bij de Zijlpoort. Vorig jaar gemist (schijnt toen behoorlijk verregend te zijn), maar vandaag is het lekker weer en het is om de hoek, dus maar eens kijken.
Het programma belooft feest en muziek en dat klopt want voor De Herberg zit een accordeoniste te spelen. En natuurlijk is er een Nautisch plein met oude ambachten, supsurf en aquabellen. Ook de Waterdragers voor Afrika zijn aanwezig. Leuk, ze zijn al over de helft met hun inzamelingsactie.
En hoewel de zon het laat afweten is het toch goed toeven op het terras van Brasserie De Poort, met een optreden van het het Warmonds Schippertjeskoor. Het is duidelijk, allemaal zeemansliederen en het wordt dan ook steeds drukker. Bloody Mary!
Maar waar het allemaal om draait zijn de vijftien zeilboten, regenboogklasse, die hier afmeren voor de officiele opening van het evenement door Commissaris van de Koningin Jan Franssen. Komende vijf dagen gaan ze op de plassen in het groene hart strijden om de titel, een soort skûtsjesilen in de provincies Zuid-Holland en Utrecht, met elke dag ook activiteiten, inclusief muziek.

LINKS:
Nationaal Regenboog Evenement
De Herberg
Waterdragers voor Afrika
Warmonds Schippertjeskoor
Brasserie De Poort

Geen opmerkingen: