donderdag 10 mei 2012

Prachtig samenspel en stoere solo's bij Marzio Scholten

Een kleine twee jaar geleden kwamen we Marzio Scholten, meestal met een trio, tegen in De Twee Spieghels. Regelmatig keerde hij er terug en het bleef altijd boeiend, maar met zijn complete groep, met Mark Schilders op drums, Stefan Lievestro op bas, Randal Corsen op piano en Yaniv Nachum op sax paste hij daar niet in, wel een keer compleet gezien in De Fuut in Scheveningen.
En vanavond dus hier in het Amsterdamse Bimhuis, voor de presentatie van zijn derde cd Voids, Echoes And Whispers. Terwijl het buiten nog licht is beginnen ze de eerste set met het openingsnummer van die cd, The King Is Dead (Long Live The King). Een prachtig nummer met zowel uitzonderlijk mooi samenspel als sterke solo's van gitaar en sax, maar voor iedereen in de groep is ruimte weggelegd. Het nummer kreeg vorig jaar nog een eervolle vermelding bij de International Songwriting Competition, en terecht.
De avond is gevallen bij de tweede set waarin er weer hard gewerkt wordt, intensief samenspel, maar uiteindelijk met veel plezier omdat het allemaal weer klopt. Nummers zijn af en toe als kleine bergbeekjes die aanzwellen tot woeste bergstromen om uiteindelijk uit te monden in een trage, meanderende rivier. Er worden natuurlijk nummers van de nieuwe cd gespeeld, maar ook een paar oude en een nieuw nummer. Dat moet ook wel want de tweede set duurt net als de eerste een uur.
De tweede set eindigt met Revolution Is Everywhere, dat ook het slot van de nieuwe de is. Het enthousiaste publiek vraagt en krijgt ook nog een toegift in de vorm van een duet van Marzio en Yaniv, een waardige afsluiting van een schitterende avond!
En nu maar hopen dat Marzio niet te groot is geworden voor De Twee Spieghels, maar daar nog eens met een trio langskomt.

LINKS:
Marzio Scholten
Bimhuis

Geen opmerkingen: