zondag 6 mei 2012

Veel afwisseling in Leiden en Zoetermeer

Een Instagramwalk is een stadswandeling waarbij de deelnemers foto's maken met hun mobiele telefoon, deze bewerken met de app Instagram en vervolgens delen op de Instagramsite. Voor vandaag heeft saxofonist Tom Beek de Leidse versie geƶrganiseerd en tussen de 40 en 50 mensen verzamelen zich rond het middaguur in Van der Werff.
Instagram kent allerlei filters voor speciale effecten, zo kun je een foto er bijvoorbeeld 'oud' uit laten zien. (MuziekGezien heeft helaas geen Instagram, maar wel Photoshop). Raar dak trouwens.
Het wordt een gezellige ontspannen wandeling langs bekende en onbekende plekken in de Leidse binnenstad en al gauw liggen we behoorlijk achter op schema. Dus tijd voor een koffiestop bij de Coffie Company in de Breestraat.
En omdat het de eerste zondag van de maand is er live muziek van onder andere Chantal binnen bij de Coffee Company. Inmiddels is het al tegen drieƫn en dus tijd om de nu al zeer geslaagde Instagramwalk071 te verlaten en naar Zoetermeer te gaan.
Want daar spelen in restaurant De Sniep Francesca Tandoi, Frits Landesbergen, Frans van Geest en Vincent Koning bij Fascinating Jazz. Francesca zagen we al eerder in De Twee Spieghels met Boris Oostendorp en Attila Gyarfas, maar sinds kort heeft Frits Landesbergen haar onder zijn hoede genomen.
In de pauze zit het gezelschap gezellig buiten en ook hier ontbreekt het mobieltje niet.
Tijdens de tweede set speelt Frits solo een mooie medley op zijn vibrafoon en neemt hij zelfs plaats achter de piano voor een ballad met Francesca.
Tegen het eind wordt de groep nog versterkt met Jermaine Kanbier op drums, die we nog kennen van de Daniel Clason Band, maar in een volle Sniep zijn kunnen mag laten horen. Het is weer goed toeven hier vanmiddag met heerlijke muziek.
Het is ook al weer behoorlijk uitgelopen bij De Sniep dus na een snelle maaltijd gelijk door naar 't Praethuys waar de Men in Blues zoals iedere zondag spelen. Zonder Chris Koenen deze keer, maar met Little Boogie Boy. Heel ander repertoire dan gebruikelijk en daardoor blijven die optredens van Men in Blues altijd leuk. Mooie afsluiting van een bijzondere zondag.

LINKS:
Tom Beek
Instagramwalk071
Francesca TandoiFrits Landesbergen
Vincent Koning
Frans van Geest
Fascinating Jazz
Men in Blues
Little Boogie Boy

Geen opmerkingen: