woensdag 30 mei 2012

Optreden Ramone valt tegen, maar wat een mooie nummers!

De Ramones waren eind jaren 70, begin jaren 80 een legendarische punkband. Gabba Gabba Hey en Hey Ho, Let's Go zijn beroemde frases uit hun nummers. De enige nog levende Ramone, drummer Marky, is nu met zijn Marky Ramone's Blitzkrieg op pad en vanavond staan ze in het Leidse LVC. Met zanger Michale Graves (Misfits), Marcelo Gallo op gitaar en Martin Blitz op bas. De band is voortreffelijk, speelt helemaal in de geest van de Ramones, maar de zanger valt wat tegen, niet zo strak als Joey Ramone vroeger.
Het eigenlijke optreden duurt 45 minuten, 32 nummers ofzo, dan nog een toegift, plus nog een matige toegift van Michale Graves solo en dan eindelijk na wat vage covers als Have You Ever Seen the Rain en What a Wonderful world eindigt het optreden met Blitzkrieg Bop, daar zat iederen op te wachten. Hey Ho, Let's Go! De Ramones nooit eerder live gezien, dus dit blijkt een laatste kans en het is goed zo, hoewel niet ├ęcht overtuigend. Zeg maar de beste Ramones coverband ooit, meer zit er vandaag niet in. Gelukkig hebben we de platen nog.

LINKS:
The Ramones
Marky Ramone
LVC

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat je nooit de echte Ramones hebt gezien verklaart volgens mij een hoop, want de cirkelzaagpunk van The Real Thing heb ik vanavond bij de band van Marky maar weinig kunnen ontdekken. Er is iets ongelooflijks fout gegaan bij de werving en selectie van de zanger, want om deze levende versie van Wickie de Viking de nummers van The Ramones te laten verkrachten zou verboden moeten worden. Ook de band kan niet echt overtuigen en zelfs Marky zelf lijkt het in het begin niet allemaal meer te kunnen bijhouden, maar dit komt later gelukkig goed. Pas in de tweede toegift komt de power van The Ramones een beetje naar voren, maar dat is wel erg laat. Best leuke avond gehad, maar Marky verdient een betere band en vooral een betere en vooral dope-vrije zanger.

Anoniem zei

uh descending angels niet vermelden zegt veel over de reviewer