zondag 13 mei 2012

Rock, jazz en funk in Leiden vandaag

Het is zondagmiddag vroeg en opeens hoor je dan dat Bombay Show Pig een instore optreden bij Plato in de Vrouwensteeg gaat doen. Dat wil je, na hun optreden in het LVC begin april, natuurlijk niet missen. Toen was het met alle toeters en bellen een indrukwekkend optreden, kunnen ze dat in een kleine setting ook waarmaken?
Ja, dat kunnen ze! In een bijna akoestische opstelling blijken de nummers helemaal te kloppen. Slagen met vlag en wimpel voor de ultieme lakmoesproef. Zes nummers, nog geen half uur, maar de volle Plato geniet van elke noot!
Dan naar De Twee Spieghels waar Bernard Berkhout de nodige vrienden heeft meegenomen. Vandaag Bob Wijnen op de piano, Sven Rozier achter de drums, Eric Heinsdijk op bas, Jack Coenen op trombone en Hans Goemans op sax. Gezellige middag met swingende dertiger jaren jazz.
Tenslotte nog naar de Q-Bus voor het optreden van Chazzy Green die gisteren nog bij Velvet (met bandje) en in De Twee Spieghels speelde met het David Sancho Trio. Dat laatste korte optreden was toch zeker reden om hem nu wat langer te gaan zien. Chazzy Green (saxen en dwarsfluit) is geen erg bekende naam, maar als je ziet bij wie hij allemaal gespeeld heeft moet het toch wel heel goed worden. Een enkele keer brengt hij ook een soloplaazt uit zoals onlangs The Funky Sax Man, die hij nu aan het promoten is.
Voor de optredens in Nederland heeft hij een aantal lokale muzikanten ingehuurd en het is ongelooflijk hoe goed ingespeeld het allemaal klinkt. En dit is pas hun tweede optreden!
Met Daniel Lottersberger op bas, Taco Gorter op drums, Rein Godefroy op toetsen en Ron Lezer op gitaar maken ze er een knallend funky/jazzy feestje van met voornamelijk eigen nummers van Chazzy Green. Maar uitsmijter Thank You For Letting Me Be Myself Again mag er ook zijn!

LINKS:
Bombay Show Pig
Plato
Bernard Berkhout
Bob Wijnen
De Twee Spieghels
Chazzy Green
Q-Bus

Geen opmerkingen: