zondag 20 mei 2012

En ineens is het zomer!

En zomer in Leiden betekent gelijk extra gezelligheid op straat, zeker op zaterdag, in de vorm van allerlei straatmuzikanten. En echt hele goede, waar zie je nog straatmuzikanten die op een klassieke gitaar van bladmuziek spelen!
Even verderop zit de Rus Evgeny Suvorkin weer prachtig te spelen op zijn accordeon. Klinkt zowat als een kerkorgel, echt heel erg mooi. Zowel de gitarist als deze accordeonist zitten hier wel vaker, maar wanneer wel en niet? Zal wel van het weer afhangen.
Ook op het Stadhuisplein, met lekker vol terras, nog een accordeon, wat is Leiden toch een feest als het mooi weer is!
Maar de eigenlijke reden om de stad in te gaan, afgezien van de markt, is de muziek binnen. Te beginnen met de Deense Tim Christensen die bij Velvet drie nummers solo speelt van zijn nieuwe cd. Nu hier, vanavond in het Paard in Den Haag. Mooie liedjes die vanavond met zijn band erbij wel weer heel anders zullen klinken.
En het is natuurlijk nog steeds feest in Dranklokaal De WW. Hier staat vandaag, vanwege het dertigjarig bestaan, het Steegpopfestival op het programma. Eigenlijk buiten op een drie meter hoog podium, maar dankzij buurtbewoner(s) toch binnen. De eerste band is Captain Slow en wat er langzaam aan is wordt niet duidelijk. Knallende keiharde rock met mooie melodie├źn en goed samenspel.
Vervolgens is het woord aan de Andrew Spieker Band met onder andere Wouter Kiers op sax, Len Bouman op bas en Chris Koenen op gitaar. Lekkere blues en rock, met een leuk vleugje Men in Blues.
In De Twee Spieghels is ondertussen de Bart Egeter band ft. Kurt Schwab al bezig met vooral veel eigen werk van Bart. Bassist Dan Simon en drummer Stefan Hristov maken het kwartet compleet. Even lekker tot rust komen na het geweld in De WW.
En dan weer vol in het strijdgewoel van Fat Angel in De WW. Vorig jaar winnaar van de publieksprijs bij Werfpop Indoor en dus opener op Werfpop 2011. En ondanks dat dit het vijfde optreden in iets meer dan een jaar is blijft het boeien.
En met hun Balkan-fun-punk zetten ze De WW op zijn kop, ballonnen en serpentines maken het feest compleet. En dan eindigt het met een tweede toegift in de vorm van I Want To Be Your Dog van Iggy & The Stooges. Duidelijk waar de roots van Fat Angel liggen!
Er is ook nog een heel avondprogramma met onder andere Rawtide & the Hilltillies en Birth of Joy, maar ondanks het mooie weer blijkbaar een koutje opgelopen, dus dat zit er niet meer in. Hopelijk beterschap morgen, want dan is er weer van alles te doen.

LINKS:
Tim Christensen
Captain Slow
Wouter Kiers
Bart Egeter
Kurt Schwab
Stefan Hristov
Fat Angel
De WW
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: