woensdag 25 september 2013

Het feest dat CLUB 100 heet

Zaal 100 in Amsterdam is een plek waar het experiment niet geschuwd wordt. Zo'n tien jaar geleden zagen we hier al het IMPRO-EXPLO ENSEMBLE RIVELLI, nu is er de eerste editie van CLUB 100. Initiatief van gitariste Corrie van Binsbergen die een denktank van jonge musici heeft samengesteld voor de invulling hiervan. Bassist Lucas Dols maakt hier deel van uit en dus opent hij vanavond met Bobby Petrov op drums. Donderdag zijn ze weer samen te zien in het Bimhuis met Tin Men & The Telephone.
Miriam Overlach maakt ook deel uit van de denktank en speelt harp. Dat is al de derde harp deze maand, maar gelukkig is het elke keer totaal anders.Speelt twee nummers, één klassiek en één improvisatie. Indrukwekkend en vooral anders dan anders.
Morris Kliphuis, hoornist, heeft hier geen introductie meer nodig (Kyteman, Kapok) en combineert klassieke muziek en improvisatie samen met Miriam, Lucas en Corrie.
Het zijn allemaal korte optredens waarin alle denktank leden voor komen, dus Niels Broos (Kyteman/Kytecrash) vervangt alweer Miriam. Op toetsen en het is helemaal improvisatie, het blijft boeien!
Laatste twee leden van de denktank zijn gitarist Marnix Dorrestein (vorige week nog bij Kris Berry gezien) en bassiste Jasja Offermans. Samen met Tom Meijer opeens iets héél anders, fijne combinatie van singer-songwriter en indie-pop.
Na de pauze barst het helemaal los als zanger Marcel Veenendaal (Di-rect) er bij komt, met Niels, Bobby, Lucas en Corrie wordt het al een mooie jamsessie.
Dan komt er nog eens Morris Kliphuis bij en ontstaat er een heerlijke jam. De effectenpedalen zijn niet van de lucht.
En ook Miriam kan zich niet meer inhouden op haar harp en met Qeaux Qeaux Joans en Guus van Kernkoppen wordt het een heuse mini Jam de la Creme.Schitterende improvisaties die geen moment gaan vervelen. Geweldig!
De eerste CLUB 100 is een doorslaand succes, geen moment van verveling. En het mooie is dat het voortaan elke laatste woensdag van de maand terugkomt, benieuwd wie er 30 oktober allemaal zullen spelen Zaal 100, zal waarschijnlijk een compleet andere avond worden, maar is vast en zeker weer de moeite waard.

LINKS:
Bobby Petrov & Lucas Dols
Miriam Overlach
Morris Kliphuis
Corrie van Binsbergen
Niels Broos
Tom Meijer
Marnix Dorrestein
Jasja Offermans
Marcel Veenendaal
Qeaux Qeaux Joans
Kernkoppen
Zaal 100

Geen opmerkingen: